开始入秋🍁想食啲热嘢暖下个胃,今次去性价比几高嘅火锅店一锅堂,连汤底有成16款特色汤底咁多🤩 仲见到好多客人都嚟一人边炉!!Lunch 100分钟火锅 C餐 $228餐厅用QR Code落单好方便,落单apps里面仲有图片!下单后喺一份一份咁上,每份有大约3~5块不等~无漏单情况~前菜、菜、熟食、丸类、雪糕喺自助区度~🥬菜款式都有8款咁多!比较特别有羽衣甘蓝、学斗苗、菠菜苗🍢丸类有我最钟意嘅芫荽烧卖🌱芝心狮子狗、三星葱爆丸、🍄野菌类有白背黑木耳、鲜冬菇🍹饮品有自家制作樽仔养生茶:洛神花茶、玫瑰花黑枸杞茶、金罗汉海底椰茶、薄荷乌龙茶由于食咗太多嘢,以下喺印象比较深刻嘅味道:🌓鸳鸯锅底🐟一锅潮汕汤:好多馅料喺汤底里面,仲有一大条鱼干,味道有淡淡嘅鱼鲜味,原来喺用咗香港生晒大地鱼炮制而成~❤️养生药膳汤:好多药材喺汤底里面,超养生又健康嘅汤底~寒底人士好似我咁食完个人好Warm~肉类:🍖澳洲M5和牛板肉:口感柔中带劲,愈嚼愈香!🌶️魔鬼辣安格斯牛肉:带阵阵麻痺感觉嘅牛肉!丸类:🌱芫荽烧卖:鱼肉中加入芫荽碎,啖啖芫荽和鱼肉馅,确保每一粒都食到独有的芫荽香!🍢手打三宝丸:分别为墨鱼丸、孜然鸡丸及潮汕
Lunch 100分钟火锅 C餐 $228

芫荽
无漏单情况~前菜、菜、熟食、丸类、雪糕喺自助区度~
🥬菜款式都有8款咁多!比较特别有羽衣甘蓝、学斗苗、菠菜苗
🍢丸类有我最钟意嘅芫荽烧卖🌱芝心狮子狗、三星葱爆丸、
🍄野菌类有白背黑木耳、鲜冬菇
鱼蛋

由于食咗太多嘢,以下喺印象比较深刻嘅味道:
🌓鸳鸯锅底
一锅潮汕汤
养生药膳汤
肉类:
🍖澳洲M5和牛板肉:口感柔中带劲,愈嚼愈香!
澳洲M5和牛板肉
🌶️魔鬼辣安格斯牛肉:带阵阵麻痺感觉嘅牛肉!
丸类:
芫荽烧卖
芝心狮子狗
🍢手打三宝丸:分别为墨鱼丸、孜然鸡丸及潮汕猪肉丸,每款都好弹牙!
手打三宝丸
🐙手打墨鱼丸 用真墨鱼打成胶,
🍗手打孜然鸡丸 充满鸡肉精华又多汁
🍖手打潮汕猪肉丸 全猪肉打造
🌶️🥟手作麻辣猪肉饺:皮薄馅多,带阵阵微辣几开胃~
💚🥟手作菠菜皮韭菜饺:饺子皮喺绿色嘅菠菜汁制作,食落口猪肉同韭菜味道浓郁,馅料好多!

🥕日本红心萝卜:颜色几靓嘅日本红心萝卜,切薄片咬落几爽口~红心萝卜含有丰富的膳食纤维、维生素B1、钾、镁等💊可以帮助促进肠道蠕动😆
日本红心萝卜
🍄野生竹笙:超爽口嘅网状竹笙,吸收哂汤底味道🤭
🥬羽衣甘蓝:轻轻一滚就食得嘅羽衣甘蓝好爽口!!
面类:
🍝胡椒面:带有淡淡胡椒味,自家制作人工手打,咬落口特别烟韧又有弹性!
胡椒面
饮品:
🌹玫瑰花黑枸杞茶:养生嘅少甜玫瑰花茶味道~
🥥金罗汉海底椰茶:清热解毒嘅少甜海底椰茶,饮落口超爽!
玫瑰花黑枸杞茶
午餐