2020-01-04
我地叫左白汁明太子海鲜意粉餐、咖喱汉堡蛋包饭同埋和风杂菌芝士蛋包饭。好快就黎左个栗米汤,心形既碗非常吸引,急不及待饮第一啖热辣辣既汤,栗米汤有栗米粒,低脂,食到粟米粒嘅真味,系(开多左水嘅)家的味道。和风野菌芝士蛋包饭道好健康,少盐,少调味料,清淡到冇味道既蛋包饭第一次食,令人非常惊艳清新。白汁明太子意粉好juicy,juicy 到我以为食紧汤意粉。食左一啖,系有淡淡明太子味,但系可能太健康,食唔到唔到好滑好浓郁嘅白汁味,太juicy 了。咖喱汉堡蛋包饭比较唔特出,感觉冇上面提到嘅饭咁健康,比上面嘅饭/意粉浓味少少,冇打茨。汉堡有啲脆皮,外脆内软,好贴心咁吹至可入口嘅温度先上菜。滑蛋系滑嘅,但都系好健康。甜品系卜卜脆红豆奶冻,擦新左我对红豆嘅理解,系红豆形状嘅爆珠,个奶冻有药水味,令我地感觉到呢个奶冻嘅特别总结,份量够大,可以免费加饭,但一定冇下次,难食到一食完用左一个钟黎谂点打呢篇食评。