餐厅: 點一龍 (如心廣場一期)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2021-05-24 218 浏览
放半日假 又去荃湾行下食下野经过点一龙 职员介绍有任食同下午茶set见唔算太肚饿 就拣左每位128嘅三层tea set试下点知三层架都咁多野食嘅平时点一龙叫一个点心都几十蚊我冇谂过128嘅份量会多到咁🙈每位可以自选一个主食鲍鱼鸡粥粥底好绵 仲有原只鲍鱼同几件好嫩滑嘅鸡肉鲜虾云吞面有三大只云吞 入面有原只鲜虾 好爽口面质弹牙 三层架有蒸点心 香脆点心 甜品最底一层系4款蒸点心晶莹海虾饺劲大只海虾 好鲜味虾饺皮偏厚 有咬口 我钟意蟹子小笼包皮薄馅靓 食时要小心汤汁爆发杞子鲜虾烧卖好足料 猪肉鲜虾花菇杞子配埋特制辣油一流幸运小水母入面馅料同样系虾 加入调味 比鲜虾饺惹味外型可爱趣致第二层就系香脆点心有生煎包 煎素锅贴 海虾春卷 凉瓜牛肉酥当中最最最推介海虾春卷我地摆左好耐先食依然热辣辣 非常香脆 苦尽甘来呢个系苦瓜牛肉酥造型别致 整到苦瓜咁 口感近似牛油皮 又香又松脆 但就唔系好食到苦瓜味最上层系甜点芝麻菲林卷口感幼滑 果仁腰果酥又够香口红枣小鱼子红枣味浓 非常烟韧有弹性另外叫左职员推介必食嘅杨枝甘露真系好得呀劲足料 劲多芒果同柚子肉最特别系佢嘅西米同平时食开嘅唔同佢系爽口嘅 即系某出名糖水
放半日假 又去荃湾行下食下野
经过点一龙 职员介绍有任食同下午茶set