2023-02-17 91 浏览
今日早收工,咁啱个朋友过海揾我,所以过嚟天后呢边食嘢,睇吓OpenRice就见到呢间扒餐,决定入嚟一试,估唔到咁有惊喜,啲扒餐同意粉咁高水准,性价比咁高👍🏻呢日我哋叫左铁板牛骨髓、牛尾及牛键配薯菜($138)、龙虾纽西兰西冷牛扒($168)同埋柠檬奶油酱蟹肉扁面条($78)。😋铁板牛骨髓、牛尾及牛腱🐮🐮🐮个牛骨切开满是绵滑嫩香的骨髓,十分滋味。而牛尾焖得够软腍,唔洗费劲,单用叉子就可以将肉和骨分离,食到我舔舔脷,加上牛腱亦十分入味,整体味道极佳。😄而个龙虾纽西兰西冷牛扒,龙虾🦞厚实新鲜,西冷牛扒肉汁味浓,配合上香脆热辣富薯味嘅薯条,饱肚感极足!至于个柠檬奶油酱蟹肉扁面条,绝对系我嘅飞佛!我系食到停唔到口,因为个奶油酱唔会太厚太重,配合上柠檬汁反而十分清新,而啲蟹肉本身亦好鲜甜,70几蚊食到呢个意粉,真系好满足☺️☺️虽然呢度要兜入木星街街尾,但原来行多几步可以食到另一番景象,享受到性价比咁高嘅餐厅,系大街行几步入黎,都真系非常值得😚😚😚

2023-02-17
  • 柠檬奶油酱蟹肉扁面条