2024-03-25 33 浏览
而家喺香港食omakase开始变得affordable, 耐唔耐都会黎食下🥳呢间喺天后既omakase bookmark左好耐,果然名不虚传,性价比极高,用料上盛,做法创新,成个用餐体验好好,大满足!蝉时雨 $628 16品4款sashimi、天妇罗、6款 寿司、海胆、拖罗手卷1. 茶碗蒸都好用心,上面放左2只小🦑2. 富山县萤光鱿鱼- 少少豉油同wasabi已经带出鱿鱼鲜味3. 九州佐贺蚝- 师傅特别为唔食生蚝既我即场用薄粉炸起,外脆内软,juicy肥美唔腥!4. 赤贝- 有2片,爽口唔un! 5. 𩽾𩾌鱼肝- Presentation极靓,食落好似鹅肝咁好creamy,面头有啲明太子,少少spicy中和个油腻感♥️♥️♥️6. 天妇罗- 有大虾、秋葵、菇,炸得岩岩,口味比较岩我唔会太淡、亦唔需要再点汁,连埋个虾头都食埋😂7. 骨胶原鲷- 第一次食!师傅话呢种鲷专用骨胶原喂,鱼肉比较鲜艳,价钱比起一般鲷鱼贵3倍。果然食落比较棉滑,鲜甜不在话下,好特别既口感😆8. 墨鱼切碎上,再洒上竹炭盐9. 深海池鱼10. 中拖罗- 冇筋就一定架喇~鲜甜入口都好快溶11. 右口鱼- 师傅原话:「成条鱼喺哂

蝉时雨 $628 16品
4款sashimi、天妇罗、6款 寿司、海胆、拖罗手卷

1. 茶碗蒸都好用心,上面放左2只小🦑

2. 富山县萤光鱿鱼
- 少少豉油同wasabi已经带出鱿鱼鲜味

3. 九州佐贺蚝

4. 赤贝
- 有2片,爽口唔un!

5. 𩽾𩾌鱼肝

6. 天妇罗

7. 骨胶原鲷

8. 墨鱼切碎上,再洒上竹炭盐

9. 深海池鱼

10. 中拖罗
- 冇筋就一定架喇~鲜甜入口都好快溶

11. 右口鱼

- 师傅原话:「成条鱼喺哂度架喇」,show埋条鱼既相比我地睇,足足有成2-3kg!三层分别有鱼鳍、蒸熟左鱼肝酱、刺身,冲激味蕾,油脂感极丰富,好满足😍

12. 右口鱼手卷
- 有2-3大片,so generous!! 轻轻灼烧左,油脂喺口腔到大爆发😂🥰

13. 来自北海道白海胆+马粪海胆

- 超级generous既份量!前面系白海胆,后面系马粪海胆,白海胆比较清甜,配饭同紫菜超级match!!

14. 中拖罗手卷

- 好特别,面头有啲黄色既碎,以为系腌萝卜,原来系天妇罗碎,丰富左成个口感😆

✨师傅好细心讲解,亦都会offer比少啲饭女仔食😆会encore!!