2021-12-27 31 浏览
如果要我推介一间性价比高嘅日式餐厅,一定系「海胆仔」莫属❤️同屋企人食午餐,叫到成枱都系,都只不过系$600有找,仲可以食到好多新鲜嘅刺身,绝对系抵食☺️..▫️倍化带子吞海胆 $88⭐️ 强烈推介⭐️超级邪恶嘅带子吞海胆,肥美嘅带子夹住鲜甜嘅海胆,一食落去令人回味无穷❤️价钱都唔贵只需要$88 ,就可以同时满足两款刺身. ▫️刺身定食配寿司饭 $118⭐️ 强烈推介⭐️本身以为系好细碗嘅寿司饭,点知寿司饭嘅份量同刺身一样都咁丰富,刺身拼盘仲有两只鲜甜虎虾,够晒厚肉😍而且仲有吞拿鱼、三文鱼、带子等等,真系性价比高,而且套餐仲包埋面豉汤添.▫️海胆三色丼 $128⭐️ 强烈推介⭐️妈咪叫咗呢个海胆丼,迷你一板海胆再配上大量三文鱼鱼籽,鲜味十足,呢个菜式如果喺出边嘅话估计都要二百几蚊,呢个胜在够抵食!🎄.▫️炸鸡软骨 $35⭐️ 强烈推介⭐️热辣辣又香脆嘅鸡软骨,非常之入味而且食落去完全冇油腻嘅口感,唔错唔错🤭.▫️烧菠萝、盐烧牛舌⭐️ 强烈推介⭐️呢两样嘅串烧我都非常之推介,菠萝鲜甜多汁,盐烧牛舌够晒惹味,肉质仲保持细嫩,值得一赞🎁.▫️烧香菇、火焰鸡肾、烧海胆生蚝比较中规中矩嘅菜式,味道冇其他菜式咁惊艳,但味道都还好☺️
如果要我推介一间性价比高嘅日式
▫️倍化带子吞海胆 $88
⭐️ 强烈推介⭐️
▫️刺身定食配寿司饭 $118
▫️海胆三色丼 $128
▫️炸鸡软骨 $35
▫️烧菠萝、盐烧牛舌
▫️烧香菇、火焰鸡肾、烧海胆生蚝
比较中规中矩嘅菜式,味道冇其他菜式咁惊艳,但味道都还好☺️