2016-06-01
听朋友介绍我黎呢间酒吧食晚餐,佢话抵到爆灯wor,开头我都半信半疑,但见佢咁highly recommend,就同老公黎试下都无仿既 一去到门口见到系好传统酒吧隔局,一开始我都好惊会臭烟味,但入到去又完全无wor 有大大部电视睇波,或者你够自信可以上台唱歌架,呢间酒吧有k-net system, 好多歌都有得唱,唔岩唱歌掟标都都得 我张枱对住bartender调酒的,装修几有格调Dinner set ($168)$168 有汤,有鹅肝多士做头盘,加个主菜,再加任饮红酒/ Strongbow Apple Cider/ 无酒精饮品,抵到呢 是日餐汤系杂菜汤,料够多,味道适中无过咸香煎厚切鹅肝多士块鹅肝真系够晒厚切,但略嫌唔够香,多士好脆,呢个价钱俾到呢种质素实在物超所值菠菜蟹肉天使面好多蟹肉,个汁好creamy,但唔系好食到菠菜,天使面软硬度适中,好味道 黑安格斯肉眼牛扒(8oz)一上我同我老公哗一声,有无咁大块呀 我地叫左medium,好多时d餐厅都会煮得过熟,一切开,佢又真系俾到medium我wor 肉质好淋,肉味唔算好重,烧汁亦做到画龙点睛之效Pussy Fruit由于我咳到呕,
系杂菜汤,料够多,味道适中无过咸
由于我咳到呕,乜都唔饮得,嘥晒个任饮 老公就渣车只可以饮无酒精饮品,拣左呢杯由红糖水、奶、菠萝汁整成既特饮,我少少咁试左一啖仔,一d都唔甜,唔错
老实讲,开头见到呢个价钱仲要酒吧,我真系好担心个质素,如果唔系朋友介绍我谂我都唔会试,但试过之后我真心觉得呢间野系十分值得推介!
$168,其实系出面饮杯cocktail都$100啦,呢度仲要任饮红酒/ cider/ non-alcohol,仲要食物质素一d都唔差,如果好饮酒又好睇波既朋友仔,黎呢度就真系抵到烂啦