2020-09-07
宜家想食到好食又唔贵既法国菜 选择越来越多 今次要推介比大家既呢一间就系观塘🥰 餐厅面积都几大 感觉好舒服 装修高贵优雅💕Dinner佢地冇4Courese tasting menu 价钱由$368起 超掋食 庆祝又多一个好地方选择😆 不过我地今次就散叫左1个Appetiser 同2个main course👅 Order完店员会为你送上餐包 热辣辣既面包好松软 好有诚意👍🏻Appetiser我哋拣左香煎鸭肝配红酒啤梨🍐鸭肝煎得非常出色 表面香脆 油香十足 配上沙律菜同啤梨就中和番油腻感😋Main Course我地就拣左法国慢煮油封鸭脾配薯蓉及红椰菜同24小时慢煮法式猪腩肉🤤 2样都系难度甚高 需要好长嘅准备同烹调时间 都系百几二百蚊真系CP值极高🙊 油封鸭脾一切落去就听到好清脆既声音 外皮劲香脆 加上慢煮既关系 入面既鸭肉仲好嫩滑多汁 而且好够味 配埋旁边带酸味既红椰菜 整体好balance好好食😋24小时慢煮法式猪腩肉亦意料之内既嫩滑 猪腩肉油脂比鸭肉更多更juicy 但系又唔会过肥😎 就连旁边既配菜同薯蓉都好出色 果然不错🌟