2019-12-12
最近天气冻左咁多,突然真系好想去食烧肉!收工近近地,决定落旺角揾好嘢食😋呢间尚八之前讲咗好耐话想试,今日虽然系平日,但都几多人捧场㖞!去到店员同我地介绍有分A4和牛同安格斯牛2款放题,平时无几何会食烧肉,一食就梗系要食好啲𠮶只啦😼今次一于就拣咗贵啲𠮶只A4和牛放题,每位$438再加一!店员首先俾咗本Menu我哋睇,但落单系自己用手机落嘅📱好方便呀!一开始唔需要点牛住,因为佢哋会送上一盘和牛拼盘,等你可以每款牛都试一试,之后就可以嗌自己最钟意食部位!🐂另外,2人或以上都会送刺身拼盘,食材好新鲜!尤其系海胆,超级鲜甜👍🏻开始烧和牛,其实好多都切得好薄身,真系要因住时间,可能某啲部位烧十靓秒就已经要反转,我自己就特别钟意和牛三角同埋和牛前肩呢两个部位,因为觉得呢两款油脂分布得非常均匀,食落肥而不腻!肉香幼嫩🤤超满足!当然不停食肉好快会食济,所以我哋都叫返啲开胃冷盘小食,个和风蕃茄沙律同埋胡麻豆腐都好清新!野菜烧物同样非常出色,尤其系个日本甜番薯🍠加咗啲蒜蓉汁提味,味道更上一层次👍🏻细细粒!一啖一粒,甜甜地!劲好食🥰海鲜类,可能本身食材新鲜,就算真系完全唔加任何调味料,岩岩烧起热辣辣已经好出色
收工近近地,决定落旺角揾好嘢食😋
一开始唔需要点牛住,因为佢哋会送上一盘和牛拼盘,等你可以每款牛都试一试,之后就可以嗌自己最钟意食部位!🐂 另外,2人或以上都会送 刺身拼盘,食材好新鲜!尤其系海胆,超级鲜甜👍🏻 开始烧和牛,其实好多都切得好薄身,真系要因住时间,可能某啲部位烧十靓秒就已经要反转,我自己就特别钟意和牛三角同埋和牛前肩呢两个部位,因为觉得呢两款油脂分布得非常均匀,食落肥而不腻!肉香幼嫩🤤超满足! 当然不停食肉好快会食济,所以我哋都叫返啲开胃冷盘小食,个和风蕃茄沙律同埋胡麻豆腐都好清新!
野菜烧物同样非常出色,尤其系个日本甜番薯🍠加咗啲蒜蓉汁提味,味道更上一层次👍🏻细细粒!一啖一粒,甜甜地!劲好食🥰 海鲜类,可能本身食材新鲜,就算真系完全唔加任何调味料,岩岩烧起热辣辣已经好出色😍汁烧鱿鱼筒我哋叫咗两转!本身已经调咗味,但食落唔会太咸,调味调得好好,食落爽口惹味💕 最后当然唔少得食埋个 甜品满足埋第二个胃啦,虽然选择唔系好多!但讲真我嚟呢度系为咗食牛架嘛,佢啲成本去哂牛果度,甜品少啲款式拣,咁我都觉得合情合理嘅☺️ 总括嚟讲呢间烧肉 放题真系超高质‼️性价比好高🔥$500有找食到A4和牛认真抵食👍🏻下次一定都会介绍朋友再嚟食🥳