2021-10-29
中环新开张omakase🌟Sushi Sooshi之前系尖沙咀食过系立食店已经觉得几高质 价钱又相宜 依家开埋omakase当然要支持下❤️佢dinner分2个价位 $798 及 $998绝对值得一试 性价比好高~.店内有12个bar枱位 2位师傅各招呼6个客人全部食材都好新鲜 而且摆盘好靓🥢由前菜 刺身 炸物 寿司 热食 汤品 全部都一丝不苟。.一开始先黎Parma ham x 芒果 溏心蛋 三文鱼籽海藻无睇错啊 第一次parma ham系配芒果 好清甜特别一改以往风干火腿配蜜瓜既旧例.跟住系厚切深海池鱼配真岛蚝🦪真岛蚝加左柚子啫喱酸酸地好开胃 蚝系完全无腥味架😍.炸物系无花果天妇罗 做到外脆内软~刺身系山葵籽中拖罗 x 鱼子酱炙烧大拖罗🐟油脂味香浓 加左鱼子酱感觉更珍贵之后系熟食 牛油炒北寄贝 呢个加左洋葱一齐炒真系好好食😋牛油加埋北寄贝既鲜 无得顶北寄贝鲜甜爽口👍🏻.到寿司了📢我分别食左竹炭帆立贝 酱油渍赤身 虾膏牡丹虾寿司🦐 喜之次 赤海胆寿司同鱼子酱和牛金箔🐂我最爱当然系赤海胆寿司🤤海胆满满的下面加左mix了蟹膏🦀既饭同炸左既紫苏叶可以先试下海胆既鲜甜 再整碎紫苏叶加埋饭一齐享
Sushi Sooshi之前系尖沙咀食过系立食店
佢dinner分2个价位 $798 及 $998
绝对值得一试 性价比好高~
店内有12个bar枱位 2位师傅各招呼6个客人
全部食材都好新鲜 而且摆盘好靓
🥢由前菜 刺身 炸物 寿司 热食 汤品 全部都一丝不苟。
无睇错啊 第一次parma ham系配芒果 好清甜特别
一改以往风干火腿配蜜瓜既旧例
跟住系厚切深海池鱼配真岛蚝🦪
真岛蚝加左柚子啫喱酸酸地好开胃 蚝系完全无腥味架😍
炸物系无花果天妇罗 做到外脆内软~
刺身系山葵籽中拖罗 x 鱼子酱炙烧大拖罗🐟
油脂味香浓 加左鱼子酱感觉更珍贵
北寄贝鲜甜爽口👍🏻
我最爱当然系赤海胆寿司🤤海胆满满的
下面加左mix了蟹膏🦀既饭同炸左既紫苏叶
可以先试下海胆既鲜甜 再整碎紫苏叶加埋饭一齐享用~
最后黎个明太子意大利面 大蚬虾汤同甜品 抹茶奶冻💕
💝成个dinner极完美。