2024-02-03 100 浏览
有咗屯马线之后去大围真系好方便,一条线就到唔使转车😎今次就嚟到呢间食马来西亚嘅嘢食,唔好睇佢舖头好似好细间,完全就系做到麻雀虽小但系五脏俱全🤣 睇嚟兜咗咁大个圈嚟到食都系值得㗎😛1️⃣ 龙虾尾海鲜浓汤虾面🦞真系超级震撼‼️ 用手掌咁大嘅龙虾尾去代替平时嘅虎虾,第一次食咁豪华嘅汤面,有少少怀疑到底系咪发紧梦😂 识食嘅话第一啖梗系试吓个汤㗎啦,完全系”哗”一声,好似饮紧西汤咁极之浓郁😛而且呢啲龙虾尾、青口同手带子食落全部都好新鲜,一啲都唔会霉霉烂烂😎 真系一碗超级豪华嘅汤面🤣2️⃣ 辣死他啦配生炸全鸡髀🍗上次食呢个生炸全鸡髀饭就系配绿色嘅椰浆饭,今次呢间好特别有唔同款式嘅饭我就试咗蓝色嘅蓝花饭,即系将蝶豆花榨成汁煲饭,加埋配料参巴酱、豆角、椰菜丝等等嘅配料一齐食,Jeng🤪 佢哋除咗蓝花饭之外,仲有得转要猪油捞饭、椰浆饭、黄姜饭同白饭,仲有一款啱食😍3️⃣ 三层肉肉骨茶🥣咁出名梗系要试吓啦😋 呢度嘅肉骨茶有好多款,我就拣咗要呢个三层肉,邪恶得来好好食😎肉骨茶系将啲肉同埋中药熬出嚟嘅汤,苦甘咸汇聚于一身,既有药香亦有肉香,仲可以蘸油炸鬼落去一齐食,挂汁更滋味🤭4️⃣ 咖央多士🧈上次食𠮶个鲜牛油咖央多士实在系太
有咗屯马线之后去大围真系好方便,一条线就到唔使转车😎

1️⃣ 龙虾尾海鲜浓汤虾面🦞

2️⃣ 辣死他啦配生炸全鸡髀🍗
辣死他啦配生炸全鸡髀

3️⃣ 三层肉肉骨茶🥣

4️⃣ 咖央多士🧈
咖央多士

上次食𠮶个鲜牛油咖央多士实在系太邪恶啦,所以今次就唔要鲜牛油,净系要咖央😛
咖央多士

多士烘烤到又脆又香,中间嘅馅甜甜的,绝配😍

5️⃣ 黄金奶油鱼皮🐟
黄金奶油鱼皮

炸鱼皮好香口😋

呢度嘅炸鱼皮份量唔少嫁,我拣呢款仲配有黄金奶油酱,超邪恶但好好食💕

6️⃣ 美禄恐龙🦖
美禄恐龙

美禄恐龙真系好好饮🤭 面层全部都系满满嘅美禄粉,仲会有几粒蜜糖星星好特别😍
辣死他啦配生炸全鸡髀
黄金奶油鱼皮