2022-09-09
苏山鸡饭(Cheung Sha Wan)呢间系小编一直都好想试嘅星马餐厅🇸🇬🇲🇾 估唔到试过晚餐之后真系觉得CP值好高 即刻要同大家share🥹🥹⌖ 狮城芽菜走地鸡饭 🐔 配 轻怡新加坡白胡椒肉骨茶 🐖💰$90走地鸡饭都几嫩滑😛😛 份量够足 底部会有啲芽菜 清甜爽口 隔离配有三色酱 包括甜酱、酸辣酱、姜蓉 油饭有焦香 做到粒粒分明🤓 而呢度嘅肉骨茶行新加坡潮式路线🤤 汤底唔会好重药材味 反而系白胡椒行先 清淡易入口😎😎 够特别~ ⌖ 鲜柠檬薏米水 🍋💰$3(跟餐价)够晒fresh 底部仲有好多薏米 足料😌😌⌖ 炭烧猪肉串(三串)🐷💰$20(加配价)️ 味道有啲台湾肠嘅感觉🤣🤣 油脂感爆棚 ⌖ 星洲龙虾叻沙掺掺🌶️🦞 配 牛油咖央多士 🧈🍞💰$128惹味之选☺️ 叻沙汤底好浓郁 有成半边嘅龙虾🦞 肉质扎实 好揼本下🫣🫣 掺掺系米粉加油面嘅配搭 同样好挂汁 辣到轻微啱晒小编🙈🙈 隔离嘅配料都好丰富 包括豆卜、鱼片、鱼蛋、芽菜、通菜 性价比好高😍😍牛油咖央多士同样好重本😨 块牛油特厚 邪恶指数爆灯🥹🥹 热辣辣嘅多士加埋烘底真系无得输 外脆内软 大推!🔥⌖ 超冰冻椰青 🧊🥥💰$28(跟餐价)真系超冰
⌖ 狮城芽菜走地鸡饭 🐔 配 轻怡新加坡白胡椒肉骨茶 🐖
💰$90
⌖ 鲜柠檬薏米水 🍋
💰$3(跟餐价)
够晒fresh 底部仲有好多薏米 足料😌😌
⌖ 炭烧猪肉串(三串)🐷
💰$20(加配价)
️ 味道有啲台湾肠嘅感觉🤣🤣 油脂感爆棚
⌖ 星洲龙虾叻沙掺掺🌶️🦞 配 牛油咖央多士 🧈🍞
💰$128
⌖ 超冰冻椰青 🧊🥥
💰$28(跟餐价)
真系超冰冷💦 夏日消暑解渴必嗌😙😙 仲要可以刮入面嘅椰肉食 正!😍
⌖ 参巴酱通菜
💰$20(加配价)
超大一碗通菜 酱汁特别 但又完全唔惊好辣㗎🤓
☻ 回头指数:8.5 / 10
❝ #Amiの九龙觅食记
#Fatshit_ami #Dinnertime #长沙湾美食 #香港美食 #港式美食 #食好西 #长沙湾新加坡菜 #长沙湾马来西亚菜 #星马菜餐厅 #星马菜餐厅推介 #苏山鸡饭 #走地鸡饭 #海南鸡饭 #叻沙掺掺 #星洲龙虾叻沙掺掺 #炭烧猪肉串 #鲜柠檬薏米水 #冰冻椰青 #参巴酱通菜 #新加坡肉骨茶 #新加坡白胡椒肉骨茶 #香港星马菜推荐 #星马菜餐厅推介