2025-02-11 332 浏览
香港要食台湾野唔难!但要食间好食嘅就唔容易!(个人感受🤪)想食呢间好耐!终于揾到一日囡囡放早去食🥹接咗佢放学大约下午两点先到,入到去环境好好,枱同枱唔会超迫,观塘小店黎讲真系劲劲劲正😆除咗好ok个环境,重点系啲野食,份量多又好食😋我拣咗红烧半筋半肉面,红烧肉&牛筋都超软腍🤩汤头带微辣,非常惹味!面质都好好,软硬适中👍囡囡怕辣,所以叫咗个卤水鸡翼新竹米粉俾佢,佢话超级好食🩷卤水鸡翼劲入味,用筷子就可以分离肉骨✨小食必点台湾肠,劲多生蒜片😍同埋估唔到有咁多块🥰平时啲餐厅份量太少,呢度真系劲满足!另外点了蚵仔煎,食落去真系好似去咗台北夜市🥹完美100分!饮品推荐冬瓜茶 & 凤梨绿茶,仲可以加爱玉冻🌈大大杯好饮又解渴!总结:相逢恨晚❤️‍🔥好好食,份量多,可以止台湾瘾😆以后观塘多个点食野!仲要好好坐(带小孩就明)!超推!

香港要食台湾野唔难!但要食间好食嘅就唔容易!(个人感受🤪)

想食呢间好耐!终于揾到一日囡囡放早去食🥹

除咗好ok个环境,重点系啲野食,份量多又好食😋

另外点了蚵仔煎,食落去真系好似去咗台北夜市🥹完美100分!

总结:相逢恨晚❤️‍🔥好好食,份量多,可以止台湾瘾😆
以后观塘多个点食野!仲要好好坐(带小孩就明)!超推!