2024-01-11 14 浏览
有个住系天水围嘅朋友带咗我去佢住附近嘅天鸟居酒屋,佢话性价比好高,有提供火锅放题,我觉得都几得意所以就跟佢入去食🤣餐厅环境都几有日式风格,因为系居酒屋嘛🏮座位都几阔落舒服!我地叫咗$248嘅美国牛颈脊套餐放题🐮可以任食100分钟⏰火锅底我地拣咗胡椒猪骨,真系好香浓味美!🍲火锅肉类方面,我地试咗美国牛颈脊、美国特级牛板腱同鹿儿岛茶美豚肉眼🥩美国牛颈脊肉质鲜嫩,有啲油花,入口即化;美国特级牛板腱肉质细嫩,有浓郁嘅牛肉香味;鹿儿岛茶美豚肉眼就系嫩滑多汁,脂肪分布均匀💕呢度嘅火锅配料选择都好多🤘🏿鹿儿岛和牛丸肉质鲜嫩弹牙,入口即化;牛小肠鲜甜有咬劲;阿中香菇贡丸弹牙有嚼劲;墨鱼丸鲜味十足,口感滑嫩;豆腐吸收咗汤底嘅鲜甜味道,入口滑嫩;即炸响铃同炸鱼皮就系香脆可口;而莴荀同生菜就系增添清爽嘅口感💦除咗火锅之外,仲有其他小食可以试!生芥辣八爪鱼小食辣味十足,配上鲜嫩嘅八爪鱼,非常开胃;🐙三重芝士大虾反卷就系脆皮外脆内软,充满虾肉同芝士嘅美味;🦐黑松露印尼虾片就系鲜虾片沾上黑松露酱汁,香气四溢;生蚝面噌汤就系清甜鲜美,入口即化🦪甜品~一定要试下佢哋嘅富贵黄金果雪糕杯同雪糕泡芙!😋富贵黄金果雪糕杯就系
我地叫咗$248嘅美国牛颈脊套餐放题🐮可以任食100分钟⏰
火锅底我地拣咗胡椒猪骨,真系好香浓味美!🍲
美国牛颈脊肉质鲜嫩,有啲油花,入口即化;
美国特级牛板腱肉质细嫩,有浓郁嘅牛肉香味;
鹿儿岛茶美豚肉眼就系嫩滑多汁,脂肪分布均匀💕
呢度嘅火锅配料选择都好多🤘🏿
鹿儿岛和牛丸肉质鲜嫩弹牙,入口即化;
牛小肠鲜甜有咬劲;
阿中香菇贡丸弹牙有嚼劲;
墨鱼丸鲜味十足,口感滑嫩;
豆腐吸收咗汤底嘅鲜甜味道,入口滑嫩;
即炸响铃同炸鱼皮就系香脆可口;
而莴荀同生菜就系增添清爽嘅口感💦
除咗火锅之外,仲有其他小食可以试!
生芥辣八爪鱼小食辣味十足,配上鲜嫩嘅八爪鱼,非常开胃;🐙
三重芝士大虾反卷就系脆皮外脆内软,充满虾肉同芝士嘅美味;🦐
黑松露印尼虾片就系鲜虾片沾上黑松露酱汁,香气四溢;
生蚝面噌汤就系清甜鲜美,入口即化🦪

甜品~一定要试下佢哋嘅富贵黄金果雪糕杯同雪糕泡芙!😋
富贵黄金果雪糕杯就系一个绝对吸引嘅甜品,味道酸甜好吸引人🍨
雪糕泡芙都好好食,外层酥脆、内里绵密嫩滑,加埋香浓嘅雪糕,真系一绝!😍
如果想揾间性价比高嘅天鸟居酒屋绝对值得一试!呢个价钱包咁多嘢食,仲要有啲系嚟自本身居酒屋,质素几好😋下次真系会再嚟💕
2024-01-02