大埔呢间校长烧肉真系超级抵食😋,钟意食自助餐放题嘅话,黎呢度就啱晒啦。 晚市两个钟都系200蚊都唔使💰,就可以任食刺身、烧肉同火锅。而且餐厅位置比较宽阔,有好多梳化位,坐得舒服过大部分嘅日式放题店。 ❤饮品: 必试自助花茶区🌼饮品嘅选择好多☕,除咗一般罐装纸包装饮品之外,仲有啤酒、清酒、梅酒。另外最特别嘅系自助花茶区🌷🌸, 有香片、普洱、玫瑰、洛神花、蒲公英、红枣、山楂、陈皮等等,大概二十种配料,每一样配料有写明相关嘅功效 ,可以根据自己喜好配搭。 ❤刺身寿司刺身种类好齐全,有三文鱼、吞拿鱼、希灵鱼、螺片同赤虾, 好新鲜,肉质鲜甜肥美 。另外,手握寿司🍣就有玉子、腐皮、三文鱼、蟹柳、螺片等等。 ❤沙律小食沙律吧方面,有整好咗嘅苹果沙律🥗,亦都有自己配搭嘅选择,车厘茄、粟米、青瓜、菠萝粒等等,可以自己加唔同嘅酱料。 小食方面,中港日韩式都齐晒🥘🍗,冻盘包括螺肉、中华沙律、酸姜、韩式泡菜、凉拌木耳等等,非常之开胃。 热食方面有日式蒸蛋、碗仔翅、笼仔蒸品(马拉盏、鸡包仔、虫草花烧卖)、炸香蕉薯格、炸鸡块、炸洋葱圈等等, 小朋友一定好钟意🤗。 ❤火锅烧烤料火锅同烧烤配料区非常之壮观🤩,一眼望落

❤饮品: 必试自助花茶区🌼

刺身寿司

❤沙律小食

火锅烧烤料
火锅同烧烤配料区非常之壮观🤩,一眼望落去应该有大概100款肉类、丸类同蔬菜类配料。 肉类方面🥩,自己最钟意嘅就系肥牛片同埋猪腩肉片,肥牛片攞嚟 整shabushabu好薄好好味,猪腩肉片烧烤之后非常之香脆😋。
火锅汤底都有三款🍲,有日式猪骨汤、日式清汤同埋寿喜烧汤底。个锅仲系双拼嘅添,可以试多啲唔同口味。

❤中式料理
好似酒店自助餐厅咁,仲会有中菜自助区🥣,大概十款菜式左右,有炆牛腩、凉瓜炒蛋、韭菜炒牛肉、炒青菜、虫草花蒸鸡等等。

甜品
最后甜品柜都有两个,一啲都唔hea😍。我觉得最有特色嘅就系有唔同口味嘅自家制奶冻🍮,包括木瓜、草莓、香芋同埋港式奶茶口味,我就最钟意木瓜口味,比较香甜,仲可以自己加椰果粒🥥同埋水蜜桃粒🍑。

总括嚟讲,呢间餐厅性价比超高, 好易食回本😝,食物有质素而且种类多,系家庭朋友聚会嘅一个唔错嘅选择👍。
2023-06-17
用餐时段