今日同妹妹去左湿地公园果边揾朋友仔 难得放低左个仔比妈咪凑 就食埋饭先慢慢返屋企😝 见到seasons bay果边都好多野食 行到过去见到Viesta Express 有正餐又有甜品好吸引 就入去试下佢先😋 同妹妹嗌左个二人晚市B套餐🍽️头盘柚子大虾沙律🥗 啲虾大大只 好爽口 仲有好多柚子同沙津菜👍🏻蒜蓉牛油法包配香浓咖哩🥖 蒜蓉酱都好香 咖哩偏辣 而且酱汁好浓郁主菜爆脆猪腩肉捞檬🥓 檬粉偏弹牙 配埋酸辣汁好开胃 加上烧腩好脆 脆到咬落口有咔嚓咔嚓声 肥肉又唔会太多 半肥半瘦 好好食啊😋香茅猪扒捞檬🍽️ 有两件大大块既猪扒 肉质都好松软 又好入味🥰饮品椰汁红豆冰🫘 好重椰汁味 而且红豆都好多 冰又唔会太多 放耐左都唔会太水椰子沙冰🍧 沙冰好重椰子味 感觉上好似食紧椰子既甜品甜品椰汁西米露🥥 睇落细细碗 但其实都好大碗 西米同椰汁比例岩岩好 一啖有齐哂椰汁同西米 唔会食到最后净番西米或椰汁🙈香芒雪露🥭 入面好大粒既芒果 西米露弹牙 配上云尼拿的雪糕🍨好甜又好滑口 即使食到好饱都忍唔住一啖接一啖食晒小食越南炸虾饼🍤 一份有6件 好弹牙 加埋我最钟意既甜酸酱 超开胃🤤整体黎讲 每一碟份量都好大
同妹妹嗌左个二人晚市B套餐🍽️

头盘