2021-11-20
两个大食鬼 饱到捧住个肚走 比出面旺区嘅omakase平一截😍用料新鲜 师傅功力都好好呀 系缸拎条象拔蚌上嚟 两三下手势就㓥好上枱 我哋分别点左唔同set 有啲野可以share嚟食~($1180 & $1300)不时不食 当造嘅秋刀鱼 𩽾𩾌鱼肝 白子都食到 前菜3款:合桃/蟹肉豆腐+桃啫喱 /水云发菜刺身:✔︎北海道仙凤趾生蚝 上面有啲梅酒啫喱 食落好饱满 creamy 系清新嘅甜味✔︎薄切石垣鲷 伴酸汁 口感几实净 鱼味清淡 ✔︎ 象拔蚌配青柠汁 又爽又鲜✔︎ 深海池鱼 有别于池鱼 鱼香浓将多!面头有啲柚子胡椒分解个油分✔︎ 中吞拿鱼 伴炸紫苏叶 口感好淋 又无拖罗咁油脂重 好食✔︎ (贵set) 北海道牡丹虾 上面系虾膏 两样野夹埋嚟食 鲜味十倍!✔︎(贵set) 𫚕鱼 即系大条版嘅野生油甘鱼 烧过好香口 油分出哂嚟寿司 :✔︎ 鲜北海道北寄贝 第一次食 贝类嘅鲜甜终于有 同平时红色果啲完全唔同 口感好爽脆✔︎ 金目鲷✔︎ 醋渍鲭鱼 昆布用醋浸过 ✔︎ 秋刀鱼 鱼味好重 肉质好嫩✔︎马粪海胆 (贵set)马粪海胆+白虾 之前食完紫海胆 今次食返马粪海胆 浓密好多 白虾嘅极鲜甜 match埋真系无得顶!𩽾𩾌
不时不食 当造嘅秋刀鱼 𩽾𩾌鱼肝 白子都食到
✔︎ 金目鲷
✔︎ 醋渍鲭鱼 昆布用醋浸过
✔︎ 秋刀鱼 鱼味好重 肉质好嫩
✔︎马粪海胆
𩽾𩾌鱼肝 师傅用煮代替传统蒸嘅做法 食落无咁实 好香 同埋白子 一啲都唔腥 呢两样extra 有得食 😍大满足
碎葱吞拿鱼腩手卷 creamy到呢🤤食到呢度已经饱饱
跟住仲有清酒煮北海道赤鲍鱼(平set)
清酒蒸一蒸鲍鱼 面头再加鲍鱼肝汁
一品料理(贵set) 好贴心 因为呢排凉左 转左做锅物
蟹肉茶碗蒸好滑溜 时间同水嘅比例控制得好好 鱼汤 淆足6个钟 可想而知几浓郁!
最后仲有甜品 日本直送雪糕 大推介芝士味!
不得不赞 除左师傅 在场嘅经理一样好好倾 对食材嘅知识仲好丰富 餐厅好多位都好细心 系一次好开心嘅用餐体验 做开街坊生意 所以成个感觉都好warm 识食友仲可以订啲靓野等师傅整😌