2021-09-19 234 浏览
近排都食过几次元朗d贵价居酒屋,今次一于试下天水围既居酒屋,之前行过睇过d餐牌价钱都算平,今日一于同老友一试。晚饭黎食都惊多人要排队,我地都6点松d就到,门口攞完飞等10分钟就入得,门口有得拎个口罩袋好有型点餐系扫code的,而家好多餐厅都咁玩,感觉都几好侍应无咁忙,客人又可以慢慢睇慢慢落单,叫左呢d食物樱花星空系鸡尾酒黎,太细杯串烧粟米好食,牛油少少咸粟米够甜串烧鸡腿根几特别,鸡肉嫩滑有汁带少少筋,但唔钟意食筋既朋友要留意下啦串烧鸡肉棒价钱比出面居酒屋平,出面3十几蚊枝,呢度33蚊有两枝,味道都差唔多,几抵食,免治鸡肉带点软骨,好特别既口感黑松露玉子烧,味道都ok,系细粒左d,食左粒先记得影相鹅肝海鲜炒饭好足料,有d3文鱼粒,章鱼粒虾粒,饭系珍珠米炒得都算粒粒分明,又系食左d先记得影相个牡丹虾刺身就有d失色,师父做法系帮你起晒虾头起埋尾,虾膏放上虾度俾你一啖食晒,做法系唔错,但只虾食落唔鲜唔甜,感觉唔多新鲜,扣分整体黎讲食熟食无唔错既,性价比算ok,无试寿司,刺身就剩系试左牡丹虾(唔靓),其实他未试唔知,

樱花星空系鸡尾酒黎,太细杯

串烧粟米好食,牛油少少咸粟米够甜

黑松露玉子烧,味道都ok,系细粒左d,食左粒先记得影相

整体黎讲食熟食无唔错既,性价比算ok,无试寿司刺身就剩系试左牡丹虾(唔靓),其实他未试唔知,