2024-04-08 354 浏览
周日嘅中午嚟到位于中环大馆旁嘅《麻辣烫》,系连续11年荣获米芝莲推介嘅一间川菜馆。菜式以麻辣作主打,靠四川花椒再突出麻嘅感觉餐厅最近就推出咗一个午市套餐,性价比高💫午市套餐 每位$348 (另加一服务费)✨前菜🥢麻:麻辣凉拌鸡丝 / 麻辣凉拌百合木耳🥢辣 : 素棒棒茄子🥢烫:酥炸秋葵 / 灯影牛肉五款前菜以麻、辣、烫分类,有肉食又有素食,各有特色,当中最喜欢灯影牛肉,牛肉薄如肉干,颜色呈红亮,口感麻辣香脆,非常特别✨汤类🥢酸辣汤 - 酸味和辣味都好突出,材料用上荀丝、肉丝、木耳丝和豆腐等,非常足料✨主菜🥢孜然羊仔柳 - 孜然和羊肉本就是天生一对,羊仔柳香浓惹味,肉质软腍,加上满满嘅红辣椒干,辣度提升🥢干烧鱼块 - 鱼块外皮炸得香脆,配上微酸微辣嘅自家制酱汁,送饭一流✨主食🥢我哋选择咗白饭另可选自家制XO酱三色炒米粉 +$50 或 家乡麻辣烫素菜炒饭 +$50✨甜品🥢姜茶汤圆 - 汤圆系我喜欢嘅芝麻馅,简简单单嘅饭后甜品都够满足!🥢手工中国茶 - 跟了一杯手工花茶,花香味浓!

餐厅最近就推出咗一个午市套餐,性价比高

💫午市套餐 每位$348 (另加一服务费)

✨前菜

✨主菜

✨主食
🥢我哋选择咗白饭

甜品

🥢手工中国茶 - 跟了一杯手工花茶,花香味浓!