2024-12-17
中午想食韩国菜,于是同朋友嚟到「炑八」食lunch😋😋佢地的lunch menu有好多选择,除了有烧肉餐,仲有多款午市定食!整体性价比高,啱哂钟意食韩国菜的朋友🙌🏻🙌🏻🐮盐葱牛舌配迷你韩式麻药蛋饭 $78✨牛舌切得薄身,肉质脆中带嫩、牛味重!盐葱酱可以提升牛舌鲜味,好食🤤🤤套餐配有韩式麻药蛋紫菜饭🍚,白饭配搭紫菜同溏心蛋,送饭一流!!🍛韩式猪肉泡菜炒饭 $82✨上枱时已闻到好香!食前将泡菜炒饭、拉丝芝士、荷包蛋同紫菜等捞匀,辣辣地好惹味🌶🌶🍢酱油鱼糕串 (+$38)✨鱼糕Q弹烟韧,加上韩国秘制酱油调味,十分开胃👍🏻👍🏻-🍟炸薯条 (+$38)✨薯条炸得金黄香脆,好香口~同茄汁系perfect match🥫!!🍨焦糖脆饼雪糕杯 (+$38)✨最后要食埋甜品先得!香甜的云尼拿雪糕配上焦糖脆饼,啖啖满足❤️❤️饮品方面,我地拣咗柚子柠檬梳打(+$12)同手打鲜橙茶(+$12)~~两杯大大杯,口感好清爽!我就钟意「柚子柠檬梳打🍋」多啲,酸酸甜甜好解腻😋😋
🐮盐葱牛舌配迷你韩式麻药蛋饭 $78✨
🍛韩式猪肉泡菜炒饭 $82✨
🍢酱油鱼糕串 (+$38)✨
鱼糕Q弹烟韧,加上韩国秘制酱油调味,十分开胃👍🏻👍🏻
🍟炸薯条 (+$38)✨
🍨焦糖脆饼雪糕杯 (+$38)✨