2019-11-03
之前听朋友讲呢间餐厅啲野好食但要排好耐队,今晚7点几经过见到唔算多人就拎飞等吓位啦,终于试到了。准备入座前侍应已帮我地落定单,等多一阵就可以入座喇,可以悭返啲时间。入到去都系一般餐厅嘅setting。餐汤好快黎到,系白汤,不过暖嘅,无乜味道。我地叫咗2个餐,泡菜蕃茄意粉配西冷牛扒+鲜带子珍宝蚝配忌廉磨菇意大利饭(唔记得个名)。。泡菜蕃茄意粉配西冷牛扒。配菜嘅粟米系冻嘅,个烧汁唔够惹味太咸。意粉有惊喜,味道恰到好处,泡菜野味配埋蕃茄酸酸辣辣好开胃!西冷牛扒有咬口唔会太淋又唔会咬唔开,但因为佢配个汁有啲咸,所以我选择落盐吊味,好好味。。鲜带子珍宝蚝配忌廉磨菇意大利饭。我净系试咗少少,个饭偏硬但味道唔错。焗蚝有惊喜,够大只有蚝鲜味,配料系芝士蒜蓉牛油盐,配料唔太浓唔会遮咗蚝味,做得好好,好香口!只鲜带子都好新鲜!餐饮都系偏淡。总括黎讲呢间餐厅嘅主菜味道好出色,份量大,质素高,有心嘅出品,绝对对得住个价钱,以$108及$118嘅价钱系绝对会帮衬第二次!
入到去都系一般餐厅嘅setting。
餐汤好快黎到,系白汤,不过暖嘅,无乜味道。
。泡菜蕃茄意粉配西冷牛扒。
。鲜带子珍宝蚝配忌廉磨菇意大利饭。
餐饮都系偏淡。