2024-09-11 124 浏览
新钊记喺粉岭都已经开左几年,但我总觉得价钱唔平,所以无食过。终于到左打风日子唔想煮饭,四围行先留意到佢晚市二人餐原来都唔系好贵,所以决定试一试。二人餐$188除左包两款小菜、两个汤、饭、饮品外,另外仲有例牌盐焗鸡同油菜,即系四个菜嘅二人餐,听落好丰富!!其实如果食鱼嘅话,拣蒸鱼就最抵,不过男朋友唔食鱼,所以推以求其次,拣左糖醋鱼块;另一个小菜就拣左蜜椒薯仔牛柳粒,即系有齐鸡、鱼、牛、猪(汤渣),丰富!!🤓是日餐汤辣热热,陈皮味好香,汤渣有花生粒同猪肉,饮落足料,不过咸左少少。白饭食得出系大陆米,好实唔弹牙;胜在好大碗,男仔食一定够饱例牌盐焗鸡系胸连翼位,只鸡细细只,冰鲜鸡肉质,盐焗鸡粉味,正正常常。虽然鸡同饭一般,但两款自选小菜就好有惊喜!!😯 糖醋鱼虽然薄,但食果阵仲微微脆,又有鱼香。牛柳粒虽然松肉粉拿到无牛味,但胜在无筋又唔痴牙,个蜜椒汁又惹味,好好送饭。连埋冻饮加$2,合共$190。如果细食嘅话,分分钟三个人食都得,我地两个出名大食,食完真系好饱。😆

晚市二人餐

白饭食得出系大陆米,好实唔弹牙;胜在好大碗,男仔食一定够饱

2024-09-05