2023-09-02
非常懒惰,都食咗一排,不过丰受值得写返个食评。夜晚食,唔算话好多人,加上之前book咗,所以直入就OK lu .环境:4/5观塘有好多嘢食,但大部份都系喺工厂大厦,地舖堂食嘅唔系话特别好多,丰受喺观塘餐厅嚟讲坐得几舒服,唔会逼夹。食物:4/5佢主打乌冬,烧物。乌冬系真系几好食嘅,你唔会觉得系𠮶啲港式粗制滥造嘅感觉。烧物都唔错,唔会烧到干晒柴晒,配清酒,好味,原本净系谂住试吓个牛舌,之后嗌咗个鸡串盛,唔觉唔觉都叫多咗😂。其他嘢食 鱿鱼好味,厚身嘅炸物都ok,唔系𠮶啲食到成口油嘅。玉子烧,厚身,靓蛋,好香蛋味。有少少不足嘅,反而系个生蚝,唔够肥美,可以在新鲜少少服务:5/5服务真系要赞一赞,尤其是系经理,热心推介,亦都会同人交流,对于日本清酒唔系太熟悉,但系佢都会好耐心咁样了解你嘅口味,食到差唔多嘅时候都会问你啲嘢好唔好食,同埋都好细心,得闲帮你斟下酒。其他侍应嘅反应都好快,服务态度唔错。
环境:4/5
食物:4/5