The Grill Room (銅鑼灣廣場二期)

2024-08-12 335 浏览
放假约咗个friend去铜锣湾行街,行到有啲肚饿就去咗铜锣湾嘅The Grill Room𠮶日系星期日,可能放假大家出嚟食饭,所以入边已经坐满晒人,但系因为佢嘅枱凳都摆得比较松动,所以又唔会有好迫嘅感觉。我同朋友系Semi buffet lunch menu入面,各自拣咗份主食。等上菜嘅时间,我哋就出咗去拎啲前菜返嚟食,有好多唔同嘅选择,例如薯仔沙律、西兰花沙律、薯条等等。如果钟意食菜嘅你,呢度有好多唔同嘅选择俾到你,我自己就咩都攞咗啲返去食。食完碟沙律啱啱好,个汤就上咗嚟啦。个汤饮落去系真系好Creamy,夹着住西兰花嘅味道,但系又唔会太浓草青味。跟住落嚟我哋两个主菜都上嚟🐟香煎鲈鱼伴烧粟米薯仔面团 配 香草乳酪汁呢道香煎鲈鱼的外皮煎到几酥脆,一咬落去,入面嘅鱼肉好嫩滑,口感层次分明。烧粟米薯仔面团作为配菜,口感好软糯,配埋个香草乳酪汁,成个味都好match🥩法式红酒烩牛面肉 配 薯蓉牛面肉肉质超级软腍,搭配嘅薯蓉绵密细腻,再吸收咗红酒和肉汁嘅精华,味道浓郁但又唔会太腻。食完个主菜,我仲出咗去拎咗Matcha mousse cake做甜品。个cake每一啖都系浓浓嘅抹茶味道,同时又唔

跟住落嚟我哋两个主菜都上嚟

🐟香煎鲈鱼伴烧粟米薯仔面团 配 香草乳酪汁

🥩法式红酒烩牛面肉 配 薯蓉

食完个主菜,我仲出咗去拎咗Matcha mousse cake做甜品。个cake每一啖都系浓浓嘅抹茶味道,同时又唔会太甜,抹茶控必食!

呢间餐厅个性价比都几高,大概$150 到$250就食到,而且佢啲沙律仲系任食嘅,啱晒胃口大嘅你哋啦

The Grill Room
📍铜锣湾骆克道463-483号铜锣湾广场二期3楼3B号舖