2021-06-03
「云寿司」出名午市Omakase性价比超高,好多时都满座冇得食!一向钟意食日本嘢嘅今次专登订位试吓!餐厅虽然细细间,但系嚟到都几乎坐满人,而且佢哋午餐都几多选择,不过嚟得梗系要试吓佢哋招牌嘅Omakase啦!三款选择之中我试咗「翔」,因为真系好肚饿想食寿司饱肚啲😝先来有一碗热辣辣又好味嘅面豉汤!里面仲有好多切咗件嘅豆卜,好香口!葱拖罗手卷拖罗好鲜甜,紫菜够脆,仲要连啲葱都咁新鲜!严选日本靓米煮嘅饭真系特别好味😋厨师发板寿司10件😍每件寿司师傅都搽咗少少豉油同埋加咗Wasabi,如果唔食Wasabi嘅朋友可以预先提出呀!今次师傅安排咗好多我第一次食嘅寿司比我试!𫚕鱼、白虾质感好鲶滑,依左目同金木鲷味道唔错。呢个吞拿鱼面珠真系好特别,灸烧过所以算系半生熟,好香口,鲜甜得来有少少烟韧!萤光鱿鱼真成只放入口既感觉真系好过瘾,鲜甜又多汁,姜蓉同佢真系完美配合!赤贝同活北寄贝,好新鲜同埋爽口。北海道海胆嘅鲜甜的确系冇得输!最后食埋肥美既大拖罗,满口油香,真系好满足呀!
三款选择之中我试咗「翔」,因为真系好肚饿想食寿司饱肚啲😝
葱拖罗手卷
厨师发板寿司10件😍
𫚕鱼、白虾质感好鲶滑,依左目同金木鲷味道唔错。
北海道海胆嘅鲜甜的确系冇得输!
最后食埋肥美既大拖罗,满口油香,真系好满足呀!