2024-03-17
爸爸知道我钟意食海鲜🦀🦐🐟,特登订左枱去“小渔港”,妈妈超级期待😍。店舖装修同个名一样,墙身及摆设都放有帆船⚓既布置,坐位够阔落。我哋拣左“是日厨师智选套餐“$318/位,套餐有一款主食,四款时蔬🌽,八款时令海鲜及刺身拼盘,最重要星期一至四套餐埋单❎免加一,❎免茶芥,❎免小食,真系好抵食👍。天妇罗蕃薯仔:热辣辣即炸,外脆内软仲要劲甜😋。刺身拼盘:全部都好新鲜肥美,食完爸爸话己经好饱,同我讲要我加油海鲜,结果仲食得多过我。八款时令海鲜:套餐有贝壳三宝(花甲,黄蚬,东风螺),肉蟹,鲍鱼,海虾,马友,扇贝,但姐姐话因为我哋只肉蟹细只,所以今次仲有濑尿虾。我哋食完刺身,姐姐就会帮我地放上去较时间蒸,够钟又会过黎帮我地开盖,又会搅下个粥底,服务一流😘。每样海鲜蒸既时间都吾一样,贝壳三宝好干净👌无沙,扇贝铺上满满嘅粉丝够大只又弹牙,肉蟹🦀都吾细只啖啖肉,鱼肉🐟蒸到岩岩好够滑,濑尿虾做完运动好容易脱壳,真系食得好满足。四款时蔬:最尾蒸既有胜瓜,粟米🌽,芋头,南瓜,蕃薯仔🍠,虫草鸡🐓及乌冬。乌冬吸晒虫草鸡既精华,鸡肉嫩滑岩岩好。一开始就放左蟹盖同排骨一齐煲,粥底吸晒海鲜既精华,原来仲加埋瑶柱粒一齐煲,
天妇罗蕃薯仔:热辣辣即炸,外脆内软仲要劲甜😋。
一开始就放左蟹盖同排骨一齐煲,粥底吸晒海鲜既精华,原来仲加埋瑶柱粒一齐煲,连平时吾食粥既我都食左两大碗,大人小朋友都食得好开心。
最尾既甜品入面系豆沙馅料,吾会好甜。
📍小渔港海鲜舫 鲜蒸‧鲜味火锅
📌太子荔枝角道127-133号地舖
#小渔港 #海鲜餐 #甜番薯 #刺身拼盘 #火锅 #粥底 #ilovefood #hkfoods #hkfoodblogger #yummy #foodie #香港美食 #美食推介 #美食日记 #太子美食 #太子好去处
#hkkol #blogger #hkfoodie #亲子 #全职妈妈 #育儿日记 #育儿 #育儿日常 #宝宝日记 #成长记录 #冻柠茶