呢到系一间两层楼高既日式居酒屋🏮,痴满唔同既日式海报,楼上仲有榻榻座位,打卡一流👍🏻 佢地主打平民价钱既天妇罗同天丼,而所有既天妇罗🍤都系即叫即炸🤩 估唔到咁高质,皮薄馅靓,脆口又唔油腻,食材新鲜鲜味,真系性价比高,唔怪得之咁多人食😍(5 😍 系满分,🤩系半分)特盛海鲜天丼 🍤🐟⚪️🫛🍚 - $108 (好味指数:😍😍😍😍🤩)呢个天丼真系几多料,包括有2只黑虎虾🦐、那歌鱼🐟、帆立贝⚪️、鱚鱼🐟、四季豆🫛同埋金菇~ 全部啲皮真系薄,同平时食开既天妇罗🍤唔同,所以质感更加松脆,唔会硬又唔漏👍🏻个虾🦐肥美饱满,炸完都无缩水,鲜甜弹牙~ 那歌鱼🐟鲜味,质感软嫩又无骨🦴~ 帆立贝⚪️虽然比较细粒,但一样鲜甜弹牙唔会韧~ 鱚鱼🐟细腻柔滑,清甜鲜味~ 四季豆🫛唔会有草青味🌱,清新爽口~ 金菇菜清新既菇味好突出,质感爽脆😋旁边配左个天妇罗专用既酱汁,系由高汤🥣、味醂同酱油,味道清甜解腻,如果想再浓味啲可以加柚子盐🍊🧂、盐🧂同七味粉~ 另外仲有面豉汤🥣做前菜,同埋两旧橙🍊埋尾都几贴心鸳鸯鳗鱼丼 🐟🍚 - $98 (好味指数:😍😍😍😍🤩)跟住小编叫左呢个鸳鸯丼,一边系烧鳗鱼🐟,另一边系炸过既烧鳗鱼🐟,感觉几得

(5 😍 系满分,🤩系半分)
特盛海鲜天丼

鸳鸯鳗鱼丼

鸳鸯鳗鱼丼 🐟🍚 - $98 (好味指数:😍😍😍😍🤩)
跟住小编叫左呢个鸳鸯丼,一边系烧鳗鱼🐟,另一边系炸过既烧鳗鱼🐟,感觉几得意~ 首先试左经典既烧鳗鱼🔥🐟先,因为有饱满丰腴既脂肪,烧过🔥之后油香更加突出,鲜美多汁,肉质柔嫩鲜美,无咩细骨🦴,皮烟韧Q弹,味道香甜惹味😋 另外炸既都几得意,口感更加丰富同香口~ 配埋炸金菇菜一齐食,清新既菇味好突出,质感爽脆,感觉满足😌 另外仲有面豉汤🥣做前菜,同埋两旧橙🍊埋尾都几贴心
矶烧鲍鱼配带子

矶烧鲍鱼配带子 🔥 - $68 (好味指数:😍😍😍😍🤩)
第一次食炸既矶烧鲍鱼,感觉更加香口同鲜味更加突出😜 里面既鲍鱼用左薄口豉油同昆布去炆,饱满厚肉,鲜味弹牙唔会韧,香甜入味~ 另外配埋肥美既带子⚪️,出面酥脆,里面质感软嫩鲜甜~

好味指数:😍😍😍😍🤩
推介指数:😍😍😍😍🤩