系铜锣湾睇完玩具🤖之后肚仔饿就一于揾间可以任食嘅餐厅食饭,依间餐厅位于铜锣湾渣甸街,大大个招牌好易见到👀餐厅环境开扬,而且整齐干净,以卡位为主,坐得几舒服宽阔正当我哋谂紧点乜食好嘅时候,店员就送上一兜刺身拼盘,刺身新鲜种类多,仲有生蚝🦪👍,不过只有几样可以任意追加🥲过多阵就嚟多盘烧肉拼盘,各种肉都放有标签,方便我哋拣钟意嘅肉嚟追加,有澳洲和牛、美国牛肉、豚肉、鸡肉同埋一啲小食。肉质都软荏,油脂分布平均,有啲烧肉本身已经酱料,烧完完全唔使再加任何调味料已经好好味,而且餐厅有提供盐、黑椒同埋烧肉汁俾我哋增加风味。肥仔我当然要叫碗白饭🍚嚟配烧肉食啦食到口干干当然要饮返啲野啦,餐厅有好多罐装饮品可以俾我哋任饮,但如果要饮酒就要另外加钱啦😁最后当然唔少得甜品雪糕🍦啦,肥仔先点左MOVENPICK朱古力雪榚,之后再叫榴梿雪糕配埋热辣辣新鲜炸起嘅榴梿波,一冻一热好过瘾呀🤤
餐厅环境开扬,而且整齐干净,以卡位为主,坐得几舒服宽阔

2022-09-26
  • 烧肉拼盘