2019-09-21
今日系happy Friday,一早约咗老公去食呢一间餐厅,方便之后顺路睇沙发🛋️7:00嚟到,已经见到差唔多坐满了食客! 原来呢度有得透过the GULU 攞飞! 劲方便以后可以喺嚟嘅途中,都可以攞定飞排队我见佢门口有外卖烧味部,大受欢迎。睇嚟呢度嘅烧味系唔错嘅烧味一向都系香港人加𩠌必备。不过今次我同老公试左叉烧先。我叫咗呢度嘅员工拣靓啲叉烧俾我地,点知落单𠮶张纸发现佢哋真系有ReMark :靓啲。我地碟叉烧果然好有光泽,叉烧肉质松化,小小肥好香口我哋发现呢间餐厅豆腐类菜式好多,发现枱枱都对啲豆腐赞不绝口!我哋都不执输叫咗个潮州胡椒汤豆卜($68),上枱之后份量都好多,性价比超高。入边除咗有酿豆卜之外,仲有粉丝索晒啲胡椒汤,好正,呢个菜有惊喜。好耐冇食过黄金虾所以今次叫咗例牌黄金虾($88)首先我哋发现价钱比出边其他餐厅平啲,份量足料。 我哋两份食都觉得有啲多,如果三个人嚟食应该会啱啱好。呢度嘅黄金虾冇岀边咁油腻。食多几只都冇咁罪恶咁👍🏻味道较得啱啱好。我哋决定下次家庭聚会都应该会再嚟。因为我的母亲大人好喜欢吃小菜顺带一提呢间餐厅系有电视睇啊! 而家越来越少餐厅有得睇电视食饭啱晒我呢个
我地碟叉烧果然好有光泽,叉烧肉质松化,小小肥好香口
顺带一提呢间餐厅系有电视睇啊! 而家越来越少餐厅有得睇电视食饭啱晒我呢个电视捞饭嘅人。