2023-08-11
早两星期见到呢度有间新嘅西餐厅,望完menu见都啱一家大细食,琴日即刻全家总动员嚟试下可能楼底都高,所以餐厅间隔望落舒服,光线柔和,冇压迫感。1. 香辣白酒蚬肉意粉屋企人叫咗呢个蚬肉意粉,辣度适中,蒜蓉好入味。爸爸(退休厨师)表示呢度嘅意粉系爽口弹牙,唔系预先整好𠮶种,佢好满意。2. 带子墨汁意大利面带子好大粒,好饱满,呢碟应该系家人最盛赞嘅意粉,小朋友都抢着食🤣🤣3.自选全日早餐好似冇见过餐厅有得自选全日早餐,呢个构思好新颖同埋好啱我,因本人唔系咩都啱食😂🤣我拣咗凯撒沙律配鲜奶滑蛋,再加意大利软包(唔记得影😂)烤大啡菇+香煎芦笋+烤蕃茄+香煎牛扒,店主送了牛油果好开心😍😍😍4.烤茄西西里海虾意粉我小朋友最爱蕃茄意粉,所以叫咗呢个俾佢。小朋友唔需要任何comment,睇佢嘅进食速度就知道呢碟意粉好啱佢食😇🤣🤣秒清咗碟意粉!!(⚠️重点想赞嘅系呢间餐厅有提供小朋友餐具,本来我带咗都收返埋先,唔使洗🤪)(小朋友食到咁我先记得影个餐具🤣唔好介意)5.香草烤鸡(半只)成餐饭最高评语应该系呢一只鸡!开头上枱都觉得平平无奇,点知切开入边啲鸡好嫩滑!😱😱同埋腌得好好食!!🤯屋企人都赞不绝口,小朋友本身
可能楼底都高,所以餐厅间隔望落舒服,光线柔和,冇压迫感。
1. 香辣白酒蚬肉意粉
香辣白酒蚬肉意粉
2. 带子墨汁意大利面
带子墨汁意大利面
3.自选全日早餐
自选全日早餐
4.烤茄西西里海虾意粉
烤茄西西里海虾意粉
(小朋友食到咁我先记得影个餐具🤣唔好介意)
5.香草烤鸡(半只)
成餐饭最高评语应该系呢一只鸡!开头上枱都觉得平平无奇,点知切开入边啲鸡好嫩滑!😱😱同埋腌得好好食!!🤯屋企人都赞不绝口,小朋友本身话饱都再食咗个鸡髀。
唯独是呢只鸡食落唔辣(小朋友唔食得辣都食到),但系见到餐牌有个辣椒,就觉得有点疑惑👀
香草烧鸡(半只)
饮品种类唔算好多选择,但系都正常唔伏~
个蔓越莓梳打好靓💘
室内环境几舒服,灯光柔和雅致
总括嚟讲呢间餐厅都算性价比高,对比起附近嘅西餐厅价钱相宜,食物质素对得住个价钱,而且上餐速度快(这点很紧要!)
落地玻璃好舒服,相信日头嚟打卡应该几靓~