2023-09-26
同同事倾开偈讲开北角地区系冇咩嘢食,住北角嘅同事就即刻介绍位于北角嘅一间西餐厅,佢话一定要试吓佢嘅Pizza,仲要系我钟意嘅薄批!位于北角锦屏街后街,记得要喺书局街行入去,到达餐厅门口发现呢条后街好有外国feel,入到餐厅发现布置全部都系足球有关,内外布置真系有一刻觉得自己去咗外国咁。呢度嘅餐牌有几款二人餐,最后拣咗季节二人餐,食物包括:餐汤系蘑菇忌廉汤鹅肝厚多士带子慢煮美国肉眼Double Cheese Pizza+Smoke salmon蘑菇忌廉汤菇味都好香浓。鹅肝厚多士鹅肝味香之余,外层仲煎到好香脆,而配上嘅面包好松软。Double Cheese Pizza+Smoke salmon饼底够哂薄,配上浓浓嘅芝士及蕃茄酱好好味。带子慢煮美国肉眼上嘅带子非常厚肉,一啖咬落好饱满嘅感觉!而美国肉眼以慢煮方式烹调,保留丰富肉汁,肉质嫩滑。水果茶内有多款水果,唔会太甜。最后食埋甜品Marcron,今餐大满足。值得一试!
呢度嘅餐牌有几款二人餐,最后拣咗季节二人餐,食物包括:
餐汤系蘑菇忌廉汤
鹅肝厚多士
带子慢煮美国肉眼
蘑菇忌廉汤菇味都好香浓。
水果茶内有多款水果,唔会太甜。
最后食埋甜品Marcron,今餐大满足。
值得一试!