2023-07-08
🍻Bingo&Cook原店位于铜锣湾 系尖沙咀都开左分店啦🥳餐厅原本叫Chumchummi 后来改了名位置有少少难揾 系系么地道37-41号 系一个小商场里面(K11 Art Mall对面)👀餐厅店主好似真系韩国人🇰🇷 菜式种类都多 又有炸鸡、年糕、汤饭、炒饭、酱油蟹、韩式猪手 真系咩都有🤓 同埋食落去都正宗🫶🏻 舖头都几大 多人聚会几适合 够嗮大台 佢隔离仲有一个室外帐篷 真系好似韩剧个种街头小食feel⛺️前菜:泡菜、茄子🍆(mvp! 用左麻油腌 同埋d肉碎炒埋一齐几香👀)、西兰花同肠仔🥦、甜蕃薯🍠蜂蜜黄油炸鸡🍗 ($130/半分)呢个我认为系必点 超级推荐💯 如果你好重要韩国有只Honey Butter薯片 你一定会好重要呢个炸鸡🧡 炸鸡的蜂蜜味重 甜甜哋 再配埋牛油既香味 同埋少少garlic butter powder真系100分🥰 问到比较特别 出面少见d!鸡肉应该有少少辣 应该有少少黑椒 但系连我唔食得辣鸡朋友都接收到 所以应该无咩问题的🤣 鸡皮够脆 同埋炸得够干身 即叫即炸 我哋叫左半分大概有7-8旧 而且都有胸肉同埋鸡脾 啱嗮唔同人既口味!最后炸鸡都配埋一个小沙拉/C
Bingo&Cook原店位于铜锣湾 系尖沙咀都开左分店啦🥳
餐厅原本叫Chumchummi 后来改了名
餐厅店主好似真系韩国人🇰🇷
蜂蜜黄油炸鸡🍗 ($130/半分)
呢个我认为系必点 超级推荐💯 如果你好重要韩国有只Honey Butter薯片 你一定会好重要呢个炸鸡🧡 炸鸡的蜂蜜味重 甜甜哋 再配埋牛油既香味 同埋少少garlic butter powder真系100分🥰 问到比较特别 出面少见d!鸡肉应该有少少辣 应该有少少黑椒 但系连我唔食得辣鸡朋友都接收到 所以应该无咩问题的🤣 鸡皮够脆 同埋炸得够干身 即叫即炸 我哋叫左半分大概有7-8旧 而且都有胸肉同埋鸡脾 啱嗮唔同人既口味!最后炸鸡都配埋一个小沙拉/Colesaw解下腻~
炸酱炒年糕🫕($188)
炒年糕上菜既时候热辣辣 真系刚炒完超级开胃 同埋份量真系好大 鱼糕同埋年糕份量都超级大方👍🏻 首先年糕/ tteokbokki 超烟韧 而且拉面都超级挂汁 个汁系韩式黑豆酱 但绝对唔会太咸 好抵赞 而且都超级多汁😽 配埋大量葱 同埋椰菜 鱼糕 炒埋一齐 真系一流🤍
牛肉炒饭🍙($128)
炒饭分量大应该有两碗饭有多 炒饭炒得够干 超级重镬气😍 牛肉份量都好多 真系每一口都有牛肉 而且牛肉超级香 食得出系用过韩式bulgogi酱腌过✨ 炒饭既口感都好丰富 有洋葱同埋葱令到炒饭脆口 同埋鸡蛋炒埋一齐 令到个饭仲香🌈
柚子汁🍊($42)
野饮唔会太甜 而且真系有西柚味 唔系只系糖浆 同埋唔药水 真系有少少有果肉🫰🏻
味道:💛💛💛💛.5/5
@bingoncook_tst
📍 Bingo & Cook (尖沙咀)
地址:尖沙咀么地道37-41号港汇广场地下17-20 & 31-34号舖
炸酱炒年糕
牛肉炒饭