2022-05-13
爸爸生日,我哋去咗文华东方酒店快船廊食dinner buffet🥰疫情前一直想去食,但一直都book好耐,一系就book唔到🥲今次佢一放宽晚市,即刻打去,不过都系要waiting list,不过好彩到最后都有位,只系因为佢可以放宽八个人一齐坐😂食物方面,海鲜冷盘尤其出色😍最重要系唔使排队,连拎生蚝,刺身都唔需要排队🙌🏻咁样节省唔少时间,可以有更多时间食🥸另外甜品亦非常好食,特别系芝士蛋糕,奉劝各位去食热食之前,可以令佢芝士蛋糕食咗先,因为佢出得比较慢☺️熟食方面亦都好多选择,有扒,海南鸡,羊架都有,另外有沙律吧,连泰式青木瓜沙律都有😆座位方面,佢每枱都相隔好开,座位唔多,我谂就系因为咁原因,所以就比较难book,三岁以下小朋友免费,但唯一唔好就系冇得泊车,要过对面大会堂停车场泊。