2024-08-26
今晚终于试到传说中性价比超高嘅Mr. Steak Buffet啦!🥳🥳🥳 一个价钱任食和牛生蚝鸭肝鲍鱼龙虾😙今次坐喺窗口位,边食边睇维港夜景,真系正🤩🤩🤩一坐低就送上豪华刺身船,每款刺身都好新鲜,尤其系带子够哂鲜甜,仲有少有嘅飞子都有!🤤🤤🤤 食完鱼生船觉得唔够喉,仲可以再无限encore!另外仲有几款寿司任食,而天妇罗就系即叫即炸,保证热辣辣!😋😋😋Mr. Steak Buffet 其中一个卖点就系任食日本和牛啦!厨师会即场切割佐贺牛再煎俾你食,佐贺牛满满牛脂,包住香葱同蒜片香煎,牛味浓郁🤤🤤🤤大爱,仲有日本和牛同埋美国极黑和牛寿喜烧,肉质又滑又香口,岩哂钟意食唔同类型和牛嘅朋友!海鲜类方面有龙虾、长脚蟹、青口、蚬、虾同埋生蚝样样都有!生蚝系法国产地,虽然唔系好大只胜在一啲都唔腥,我食咗几转🤤🤤🤤 屋企人好钟意食龙虾,龙虾啖啖肉,入面有满满虾膏,肉质厚🦞🦞🦞 好多Buffet嘅长脚蟹会过咸,好大阵海水味,呢度就无呢个问题。另外仲有鸭肝、鲍鱼任食,简直系轻松回本之选!😎😎😎 食物种类多到吓死人,真系惊你试唔晒!😱😱😱平时比较少食,但系呢度嘅熟食真系好出色!佢哋嘅茶树菇干贝炖螺头汤,真材
平时比较少食,但系呢度嘅熟食真系好出色!佢哋嘅茶树菇干贝炖螺头汤,真材实料,鲜甜浓郁😋 以为平平无奇嘅乳鸽,皮脆肉滑🤤 连猪脚姜同清蒸比目鱼都有💃💃
饮品除咗有咖啡同果汁外,呢度包埋清酒、红白酒任饮👍🏼,白酒岩哂配海鲜饮🥂 仲有两款几特别嘅茶,分别系树莓百香果味绿茶同铂金英伦茗香伯爵红茶
呢度有Buffet必食嘅Haagen-Dazs同Mövenpick雪糕,另外客人仲可以自己喺纸仔写上心意,叫师傅喺碟度画出嚟,配埋热辣辣焗起嘅心太软,好睇又好食仲有!师傅嘅画功同手字都好靓!🎂🎂🎂 简直系庆祝之选!🥳🥳🥳而甜品方面都有好多款,仲有拿破仑、蓝莓芝士饼、香蕉Pancake同Tiramisu等等,甜品都唔会过甜😋😋😋
Mr. Steak Buffet 有酒店级水准,价钱仲低至$358真系CP值爆灯💡
🎈Mr. Steak Buffet à la minute🎈
铜锣湾告士打道280号世贸中心6楼