2023-02-03
嚟旺角揾食,你又去开边到?美食云集嘅LADDER Dundas聚集多间唔同种类嘅餐厅,可以话系旺角嘅新蒲点,依家用LADDER Dundas嘅餐饮优惠券到指定餐厅用餐仲有低至半价优惠添!今次小编就去咗顶楼嘅「升」Omakase,呢间新店本身性价比唔错,用埋coupon就抵上加抵喇👯♀️• Omakase 18品 $1380- 明太子沙律 九州果茄前菜有卜卜脆嘅明太子沙律以及清甜九州果茄🍅- 右口鱼薄切薄切右口鱼配上酸汁啫喱,口感清爽🫶🏻- 富山湾白虾配北海道根室马粪海胆一只只细小白虾本身已经非常甜美,再要加上甘甜细腻嘅新鲜海胆完全无懈可击,鲜甜到不得了🤤- 拖罗刺身炙烧拖罗迫出鱼油香味再以紫菜同紫苏叶包裹住,中和返拖罗嘅油腻感😌- 慢煮八爪鱼伴柚子胡椒第一片先试原味,肉质好腍不过味道唔算好突出,加咗柚子胡椒之后除咗带起八爪鱼嘅鲜味之外,味道层次亦有所提升🙆🏻♀️- 慢煮𩽾𩾌鱼肝又系我爱嘅𩽾𩾌鱼肝!呢个虽然冇早排食𠮶件咁滑溜,不过鱼肝味好重好甘香,有著持久嘅香味🧡- 清酒煮鲍鱼精髓在于鲍鱼肝酱,味道鲜美不死浓,如果可以加啲饭捞埋嚟食就更正喇😋- 甘鲷立鳞烧鱼鳞好似薯片咁香脆,而且一啲都唔
• Omakase 18品 $1380
- 明太子沙律 九州果茄
前菜有卜卜脆嘅明太子沙律以及清甜九州果茄🍅
- 右口鱼薄切
薄切右口鱼配上酸汁啫喱,口感清爽🫶🏻
- 富山湾白虾配北海道根室马粪海胆
- 拖罗刺身
- 慢煮八爪鱼伴柚子胡椒
- 慢煮𩽾𩾌鱼肝
- 清酒煮鲍鱼
- 甘鲷立鳞烧
鱼鳞好似薯片咁香脆,而且一啲都唔觉得油腻✨
- 真鲷
- 北寄贝
- 金目鲷
- 白鱿鱼
- 池鱼
- 中拖罗
- 深海池鱼
所采用嘅鱼料都好新鲜!是日最爱系冬季时令嘅金目鲷,够晒肥美,落咗少少柚子胡椒带点辛辣感,好惹味🤤
-铁火卷
结合赤身、中拖罗、大拖罗同吞拿鱼蓉,多种层次同味觉嘅享受🐟
- 松叶蟹肉釜饭
釜饭夹杂份量慷慨嘅松叶蟹肉,每一啖都可以食到蟹肉嘅鲜味,再伴入面头嘅海胆一齐食,太幸福了💕
- 赤鯥鱼丸 大和蚬清汤
- 红豆雪糕