2024-10-26 364 浏览
放假周围荡,去揾好嘢食,经过呢间焯记,佢招牌写住猪扒鸡翼,啱晒我呢个食肉兽,铺外亦贴咗好多食物相,好吸引,就入去试一试入到店舖大约八成满,坐位唔会大迫店员好亲切,安排我坐咗一张四人枱,睇完餐牌就嗌咗以下嘅食物竹笋鸡丝辣肉酱油面 有翠绿爽口菜心,竹荀嫩口无渣,鸡丝肉又滑又嫩,辣肉酱少少辣好有鲜猪肉味,系新鲜猪肉,油面比较幼身,但都好滑,配少少辣肉酱,或者店铺自家制樱花虾辣椒油一齐食,好惹味炸猪扒 好贴心,已经切开一件件方便进食,好大份,外皮薄炸得外脆内软,好厚身又Juicy炸墨鱼条 炸墨鱼条外皮薄,炸得干身外脆内软,咬开见到里便有虾粒同粟米粒,墨鱼肉弹牙,好鲜味炸鸡翼炸到金黄香,大大只脆卜卜,炸得干身,但仍保持到有肉汁无骨凤爪份量多,有少少辣,惹味爽口凉拌木耳 配上黑醋汁同蒜蓉,开胃可口黑芝麻豆浆 淡淡黑芝麻味嘅豆浆不太甜,正常发挥

竹笋鸡丝辣肉酱油面

炸猪扒

炸墨鱼条

炸鸡
炸到金黄香,大大只脆卜卜,炸得干身,但仍保持到有肉汁

无骨凤爪
份量多,有少少辣,惹味爽口

凉拌木耳
配上黑醋汁同蒜蓉,开胃可口

黑芝麻豆浆
淡淡黑芝麻味嘅豆浆不太甜,正常发挥

2024-10-26
下午茶
  • 炸猪扒,炸鸡翼,酥炸墨鱼条