2018-07-13 65 浏览
一种能够代表香港嘅美食----车仔面, 好耐冇食过啦,放假行完街想去食一下,今日介绍呢间 ~~ 花臣车仔面。位于黑布街, 地铁站步行约6分钟就到达。餐厅装修有怀旧特色,而且仲有楼上雅座 ! 最搅笑系有个白武士喺度看舗 !!! 车仔面配料有60几种咁𩠌,由$8蚊去到最贵都系$15蚊一味𩠌,又多选择, 多样化!仲有最爱街头小食:~~咖哩水鱿、咖喱鱼蛋、咖喱萝卜、南乳猪手、韭菜猪红、牛柏叶、瑞士鸡翼等。一人一张点餐纸,可以点D自己最爱食嘅嘢同埋饮品。瑞士汁乌冬🍜:汤底非常浓郁😍,仲有最爱的瑞士鸡翼🐣、黑椒牛柳粒,煮得非常入味! 而咖哩水鱿、咖喱鱼蛋都非常好味,大肠同猪红口感细滑,泡菜饺又不太辣, 乌冬亦很弹牙。咖喱鱼蛋泡菜饺通菜麦精 ~~ 太好味了 ! 总结:花臣车仔面真系材料都系分量充足款式选择多, 而大部分人都认为, 材料、汤底系好重要, 但其我觉得最重要的, 一定系「性价比高」!加上价钱相当合理,下次一定要会再黎!
最搅笑系有个白武士喺度看舗 !!!

一人一张点餐纸,可以点D自己最爱食嘅嘢同埋饮品。

咖喱鱼蛋

泡菜饺

通菜

麦精 ~~ 太好味了 !

2018-07-02