2016-04-27 90 浏览
食完泰菜, 系九龙城呢头开左咁多甜品舖, 无理由唔食埋先走架, 行多条街就见到呢个"易拉架", 比D相吸引, 就呢间啦系屋企唔可以有榴梿出现, 出到街仲唔食返碗榴梿忘返, 可选配西米/黑糯米/豆腐花 ($38)见有豆腐花咁得意就选佢, 呢碗材料有榴梿肉, 榴梿浆, 小丸子, 水晶珠及椰果, 榴梿味道几香但又唔会太浓, 所有材料捞埋一齐食, 有小丸子及椰果既咬口感, 又有豆腐菜既香滑, 口感好有层次呢款卖相咁靓既系佢既招牌推介甜品 - 法式玉桂苹果批加自选一球雪糕 ($35)制作需时, 批焗得好香脆, 又够热, 配以云呢拿雪糕一齐食, 一冻一热, 好过瘾, 而苹果片食落够爽口, 味道带点酸甜, 整体黎讲系好味既!亦都食埋佢既招牌拿破仑, 可选芒果, 香蕉及杂苺 ($34)我地要左香蕉, 拿破仑饼底好香, 配以自家制既吉士酱(少甜及少牛油), 加埋香蕉一啖放落口, 满足感爆灯...........................甜品款类选择多, 价钱亦唔贵, 叫多几款无论肚皮及银包都话: 我愿意
2016-04-27
$50 (其他)
  • 法式玉桂苹果批