2024-07-10
🌕尖沙咀三日月铁板烧,环境都几阔落宽敞,有吧枱有普通位🙌🏼两个人点咗两个 $798 嘅套餐,性价比几高几多嘢食好抵呀,enjoy!1/ 前菜三小点: 有开胃既野菜牛蒡、有口感嘅烟熏鸡肉、同埋充满芝麻酱豆腐,冻冰冰,啱晒夏天☀️ 2/ 沙律🥗沙律菜新鲜 有火龙果做点缀3/ 铁板烧北海道珍宝帆立贝,帆立贝真系好大粒 食得出海水新鲜嘅味道,下低有菠菜垫底,摆返喺帆立贝盖上边好精致🐚4/ 茶碗蒸 滑捋捋嘅鸡蛋+ 三文鱼子嘅咸味🐣跟住就到海鲜,每人选择一个,因为我哋一人叫一个set所以就可以试晒两款😌5/ 深海野生白鳕鱼含丰富油脂,质地细腻,煎得几香🐟5/ 大海老帝王虎虾呢个真系由头到尾都食得,虾脚都煎到脆卜卜,虾头又有虾膏,虾肉就由头到尾铺排返出嚟,完美呈现🦐食到呢度都有啲饱,跟住就到肉类,都系一人一份嘅🫶🏼6/ 鹿儿岛黑毛猪薄烧,黑毛猪入边包住蔬菜,配上照烧汁,有口感又香🐷6/ 纽西兰肉眼扒,叫咗五成熟,岩岩好,配埋日本野菜,份量啱啱好🥩另外仲有三款酱汁可以配合返7/ 铁板炒饭 呢个有大量嘅樱花虾同埋自家制嘅酸梅,有干身嘅食法,亦可以加鲣鱼汤 + Wasabi,我钟意食多啲 🍚8/ 最后我哋仲
2/ 沙律🥗沙律菜新鲜 有火龙果做点缀
4/ 茶碗蒸 滑捋捋嘅鸡蛋+ 三文鱼子嘅咸味🐣
5/ 深海野生白鳕鱼含丰富油脂,质地细腻,煎得几香🐟
食到呢度都有啲饱,跟住就到肉类,都系一人一份嘅🫶🏼
8/ 最后我哋仲加咗焦糖多士,脆卜卜见到啲朱古力粒粒特别开心🤪🤪
如果唔升级嘅话都有大大粒红豆大福🔻