2025-01-04 0 浏览
同邻居行山之前,揾咗呢一间食个early lunch。到店嘅时候佢都先啱啱开门仲惊佢未ready。点知店员超Nice,话可以随便入去。四个人嗌四个唔同嘅嘢食,跟住就可以互相share试多啲。叫咗镇江骨,猪软骨,甜酸鱼柳,同麻辣牛腱。我就自己转咗个面底做刀削面。 用砂锅嚟上,啲汤keep住热真系超出色,个汤有少少药材味,最后都系饮晒。𠮶镇江骨d汁稀咗少少,如果杰d可以挂汁就更加好。猪软骨啲软骨进入咗化境,一咬即化系正㗎。甜酸鱼柳个粉浆唔会做得太厚,酸甜度亦都刚刚好唔会过酸食到个胃揦住揦住。另外个麻辣牛腱就卤水味唔算有层次,但牛腱感觉健康啲,不过个麻辣汁浸住啲青瓜丝就咸咗少少。除咗呢一样之外整体上都系性价比极高。另外嗌咗个小云吞,细细口脆卜卜几特别。事次用餐为自费。