德美寿司一直出名性价比高,以前读大学已经成日食。今日一早去完尖沙咀做野,知道附近有分店,决定12:00准时上去食个人正lunch 。好彩我地早左到咋,因为12:30打后餐厅外面已经开始有好多人排队等枱啦。德美既Lunch set 性价比真系好高, around $80-120 到就食到好好味既日本餐!我哋叫咗一个野菜牛肉锅定食同埋一个寿司定食配牛肉乌冬。野菜牛肉锅定食超级足料,男友人话啲牛肉食极都仲有,同埋觉得个汤底有D似寿喜烧嘅汤底配饭食一流。虽然寿司定食配牛肉乌冬只系得六旧寿司,但成个set(包埋蟹子沙律同埋茶碗蒸)食起上嚟都超级饱肚,偏向细食嘅我直情差啲食唔晒。牛肉乌冬汤底比较淡,味道较为一般,但系寿司就冇得弹啦!6旧寿司都好新鲜,好好食!最后成个lunch set有包埋一个小甜品包括呢一个三色糕同埋日式蕨饼,食完真系大满足啊!
野菜牛肉锅定食

野菜牛肉锅定食