2023-05-13 93 浏览
同老公出开旺角买新屋装修材料,难得掟低个女,当然要食好啲,上openrice search倒呢间人气丼饭店,一于去试试!虽然只系12点多啲,但餐厅已经七成座位满,食到一半已经开始要等位。本来想试蟹丼,但lunch价格实在太吸引,所以最终叫咗2个午餐丼。- 虎燃烧可以选择炙烧,我怕食食就选择咗炙烧,有4种酱可以拣,我拣咗海胆酱。有4片三文鱼,3只虾,4条蟹柳同蟹籽,份量ok!  刺身ok新鲜,海胆酱亦好惹味,配搭得好好。-海鲜丼由三文鱼、三文鱼腩、时令鱼、带子、蟹肉和少量蟹籽组成,呢款都可以拣炙烧,但老公比较钟意全生,时令鱼今日系吞拿鱼,啱晒老公心水,带子鲜甜,可惜得一粒,蟹肉份量唔多,但完全对得价个价钱!下次经过要再encore,试吓其他唔同嘅丼先

- 虎燃烧

虎燃丼

-海鲜丼

海鲜丼

下次经过要再encore,试吓其他唔同嘅丼先

2023-05-13
虎燃丼