2024-05-08
📍榊原 天后📍之前嚟过呢一幢亨环•天后,留意到有好多好嘢食,其中呢间Omakase令我深刻,因为佢嘅lunch omakase set好抵!今日终于嚟试吓。最平$388就有得食Omakase!!!!呢次想奖励吓自己,嗌咗最贵嘅蝉时雨Set,$628,其实都好抵。有四款刺身、六款寿司、海胆、和食、卷物,仲有茶碗蒸、面豉汤、同埋甜品,性价比好高。💕茶碗蒸刺身四款💕薄切深海池鱼,加了很夹的酸汁啫喱 💕西澳龙虾刺身,爽脆,配鲜味虾头膏 & 三文鱼子,有银箔点缀💕九州华涟蚝,连续几年日本一!爽口又Creamy,有酸汁令味道丰富。呢款系季节蚝,呢几个月先有,有幸食到😆💕新鲜北寄贝和物💕天妇罗秋葵💕鱿鱼卷,里面系明太子虾肉寿司六贯💕九绘鱼,加上新鲜柚子皮,肉质烟靭💕鲛鲽鱼,即系右口鱼。刺身做底,肉质爽口,加上火炙鱼边&鱼肝酱,满满鱼油香 💕新鲜剑鱼腩💕鲜活赤贝配柚子汁,鲜甜爽口💕拖罗💕火炙银鳕鱼,经火炙后释出鱼油,好香!💕俄罗斯马粪海胆鲜甜🥲,完全冇苦味腥味,配上紫菜,俾你自己包住嚟食!💕葱拖罗手卷,加上天妇罗脆脆,味道&口感丰富!💕布甸蛋💕面豉汤💕柚子雪葩师傅超友善健谈!环境光猛舒服,推荐!
💕茶碗蒸
刺身四款
💕薄切深海池鱼,加了很夹的酸汁啫喱
💕九州华涟蚝,连续几年日本一!
💕新鲜北寄贝
和物
💕天妇罗秋葵
💕鱿鱼卷,里面系明太子虾肉
寿司六贯
💕九绘鱼,加上新鲜柚子皮,肉质烟靭
💕新鲜剑鱼腩
💕鲜活赤贝配柚子汁,鲜甜爽口
💕拖罗
💕火炙银鳕鱼,经火炙后释出鱼油,好香!
💕俄罗斯马粪海胆
鲜甜🥲,完全冇苦味腥味,配上紫菜,俾你自己包住嚟食!
💕葱拖罗手卷,加上天妇罗脆脆,味道&口感丰富!
💕布甸蛋
💕面豉汤
💕柚子雪葩
师傅超友善健谈!环境光猛舒服,推荐!