2021-10-31 188 浏览
📍Brilliant Cooking📮葵涌兴芳路208号葵芳汇2楼201号舖.放假同🙎🏽‍♂️谂著揾间cafe chill chill拍下拖, 食完野又顺便可以行下街, 去葵芳就最好不过.呢间餐厅系葵芳站行过去大约8分钟左右, 途中经过葵涌广场, 相信去开葵芳行街既人一定识路🤭.意大利牛肝菌忌廉汤 +HKD20除左是日餐汤之外, 餐厅提供另一个option俾食客选择upgrade去呢款牛肝菌忌廉汤🥣净睇卖相已经好吸引, 好似杯咖啡咁拉晒花, 牛肝菌味道浓郁, 忌廉香滑, 配埋芝麻包同甘笋包食感觉几特别日式烧肉汁猪扒金菇炒乌冬 HKD82🙎🏽‍♂️呢个日式炒乌冬非常优秀, 炒出黎既乌冬非常干身, 唔会油淋淋, 猪扒时间火候控制得好好唔会overcook, 而且份量仲非常之多, 男仕食都好足够😙炭烧美国肯琼香料‘’巨大厚切‘’猪肉眼扒配烧菠萝, 杂菜沙律&烧汁 HKD88💁🏻‍♀️平时唔好猪既我, 俾‘’巨大厚切‘’呢几粒字吸引左, 就睇下有几巨大有几厚切😌猪扒大过手掌, 好似成块牛扒咁大, 上面放左片菠萝好抢眼🍍猪扒有微微炭烧香味, 肉质粉嫩软腍非常juicy, 配上酸酸甜甜既菠萝出奇地夹,
📍Brilliant Cooking
📮葵涌兴芳路208号葵芳汇2楼201号舖
意大利牛肝菌忌廉汤 +HKD20

日式烧肉汁猪扒金菇炒乌冬 HKD82
日式烧肉汁猪扒金菇炒乌冬

猪扒大过手掌, 好似成块牛扒咁大, 上面放左片菠萝好抢眼🍍猪扒有微微炭烧香味, 肉质粉嫩软腍非常juicy, 配上酸酸甜甜既菠萝出奇地夹, 彻底改变左我对猪扒一贯干争争嘅睇法

蒜香炸鸡翼(3pc)+HKD25
鸡翼带有阵阵蒜香味, 即叫即炸, 外脆内软, 沾埋泰式酸辣酱味道更有层次🤤
蒜香炸鸡翼

Iced Mocha +HKD21
🙎🏽‍♂️唔太好咖啡既关系, 叫左杯Iced Mocha🍫除左咖啡豆之外, 加入左朱古力粉, 中和左咖啡既苦涩味之余, 又唔会太甜

西柚柠檬梳打 +HKD21
💁🏻‍♀️清爽refresh之选, 西柚味出, 柠檬唔会过酸, 一边食肉一边饮梳打正好平衡肉既腻🤟🏻

以Cafe类型既餐厅黎讲, 呢度既食物无可挑剔, 呢个价钱呢个质素, 性价比极高, 下次去葵广shopping行到累累地再黎食过先🛍

整体环境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
食物味道:🤤🤤🤤🤤🤤