2024-09-23 433 浏览
苹果洛神花茶(港女家姐):酸酸甜甜,有阵阵嘅苹果香味,十分开胃。紫苏蜜香白牡丹茶:饮落有一种洋甘菊嘅味道,茶味醇厚清澈,但又不会太浓。茶具套装精致,店员主动帮忙加热水,服务唔错。忌廉南瓜汤:味道浓郁,口感顺滑绵密,感觉用咗足料同新鲜嘅南瓜。份量适中,唔会太大碗,如果唔系个肚冇位食其他嘢,哈哈。吉烈炸蚝:唔系讲笑,超级出色嘅炸蚝!好推荐俾大家。金黄酥脆的面衣调制得好好,而炸嘅时间又啱啱好,咬落去外脆内软,蚝肉鲜嫩多汁,形成良好的口感对比,点埋个七味粉配蛋黄酱,正到爆。樱花虾味噌大虾意粉:呢一道系卖相十分好嘅日意fusion 菜。采用扁意粉增加口感,而且煮得恰到好处,口感弹牙。香菇同味噌酱嘅加入为意粉增添咗深厚嘅鲜味,加埋樱花虾同大虾,鲜上加鲜。不得不提嘅系佢加入咗啲新鲜辣椒同小量辣椒粉,形成美妙的口感层次,惹味非常。香煎纽西兰肉眼扒:摆盘十分精致,煎制后肉质保持多汁,咬落去𠮶阵能够感受到肉汁喺口中散开,而且一啲都唔韧,呢啲就系煎得靓嘅扒!除咗配个烧汁,仲有我个人好钟意嘅黄芥末酱,正。雪糕与泡芙:泡芙外层有好似菠萝包嘅糖皮,而入面就系用咗红桑子定红莓嘅馅料,甜酸配搭得宜。而雪糕就够大球,个
苹果洛神花茶(港女家姐):
酸酸甜甜,有阵阵嘅苹果香味,十分开胃。

紫苏蜜香白牡丹茶:
饮落有一种洋甘菊嘅味道,茶味醇厚清澈,但又不会太浓。

茶具套装精致,店员主动帮忙加热水,服务唔错。

忌廉南瓜汤:

吉烈炸蚝:

樱花虾味噌大虾意粉:

香煎纽西兰肉眼扒:

雪糕与泡芙:
泡芙外层有好似菠萝包嘅糖皮,而入面就系用咗红桑子定红莓嘅馅料,甜酸配搭得宜。而雪糕就够大球,个人更推荐榴梿味,榴梿香气十足。