2023-07-02 519 浏览
是日难得👦🏻一齐去湾仔,又免费搭叮叮,就一心想去食之前bookmark了的腐乳主题餐厅🍴点知去到见到有张告示,「因3位老板操劳过度,需时休息,今日3pm开门」虽然落住雨,但一场黎到,就的左一个钟啦(◐‿◑)我地叫左三款食物📍腐乳卡邦尼套餐包了冻奶茶卖相同一般卡邦尼差唔多,无太特别,配料有常见的蘑菇、烟肉、洋葱,而腊肠真系第一次见,个味道都好夹整体腐乳味几香,好夹但对浓味人来说,可以再加多腐乳♪( ´▽`)跟餐冻奶茶正常发挥📍流髀餐跟饭见到卖相就冇乜特别,以为系炸到好松脆的炸髀,但比较湿味道食落几好,鸡肉都好嫩个饭👦🏻食完话有点湿,我试一试都觉得系,但!原来捞左腐乳,一致觉得「靓仔」(白饭)有惊喜,我都食左好多啖餐饮加钱转了话梅梳打,酸酸甜甜,好开胃📍南乳鸡球配薯条鸡肉都系嫩滑,食到觉得沙律酱都好似有腐乳味(可能真系?)好食不过略厌鸡肉唔算好入味..整体用腐乳做主题是给几新鲜的,味道都不错。只是个人觉得可以再重口味一些(///▽///)..唯有食是最治愈的
虽然落住雨,但一场黎到,就的左一个钟啦(◐‿◑)
我地叫左三款食物
📍腐乳卡邦尼套餐包了冻奶茶
整体腐乳味几香,好夹
但对浓味人来说,可以再加多腐乳♪( ´▽`)
跟餐冻奶茶正常发挥
📍流髀餐跟饭
见到卖相就冇乜特别,以为系炸到好松脆的炸髀,但比较湿
味道食落几好,鸡肉都好嫩
餐饮加钱转了话梅梳打,酸酸甜甜,好开胃
📍南乳鸡球配薯条
鸡肉都系嫩滑,食到觉得沙律酱都好似有腐乳味(可能真系?)
好食不过略厌鸡肉唔算好入味
整体用腐乳做主题是给
几新鲜的,味道都不错。
只是个人觉得可以再重口味一些(///▽///)
唯有食是最治愈的
话梅梳打