2024-09-13
最近去咗乐富广场嘅 alfafa ,佢系一间平实亲民嘅西餐厅。今晚试咗佢哋餐牌上嘅二人餐。呢个二人套餐包括前菜、主菜、饮品同甜品,价钱只系 $348,比起散叫应该平一截,性价比非常高!个二人餐咁丰富,等我逐样介绍下啦:前菜- 杂菜浓汤:汤底浓郁,蔬菜粒有咬口,味道丰富,加埋鲜艳嘅橙色,睇见都好开胃。- alfafa沙律:沙律清新爽口,配搭得宜,特别系沙律醋,味道恰到好处。主菜- 焗香柠春鸡(原只)配烤薯及蜜糖芥末酱:春鸡焗得外脆内嫩,柠檬香气扑鼻,配上烤薯、西兰花同蜜糖芥末酱,味道层次丰富。- alfafa海鲜饭:海鲜饭用料十足,有鱼、虾、青口、鱿鱼圈等配料,都算食得好饱。甜品- 蝴蝶酥椰子雪糕三文治:餐后甜品系蝴蝶酥椰子雪糕三文治,酥脆嘅蝴蝶酥配上口味道比较少见嘅椰子雪糕,算系一道几有心思嘅甜品饮品- 冻香橙朱古力牛奶咖啡(+$26):难得一场嚟到,饮品方面我哋加钱叫咗杯冻香橙朱古力牛奶咖啡,香橙同朱古力嘅味道完美融合,带嚟清新又甜美嘅口感。总结嚟讲,alfafa嘅二人餐真系非常抵食,无论系前菜、主菜定系甜品都令人满意。如果你想揾个地方喺九龙区静静地同朋友享受一顿丰富嘅晚餐,呢度绝对
个二人餐咁丰富,等我逐样介绍下啦:
前菜
主菜
甜品
饮品
总结嚟讲,alfafa嘅二人餐真系非常抵食,无论系前菜、主菜定系甜品都令人满意。如果你想揾个地方喺九龙区静静地同朋友享受一顿丰富嘅晚餐,呢度绝对系唔错嘅选择。