2024-08-18 529 浏览
想Chill住食晚餐但唔想食西餐,拣咗位于将军澳海旁嘅台式料理餐厅💖-店员服务正常,除咗基本台式料理之外,仲有得打边炉同埋食烤鱼😲🌟鹅肝蚵仔鲁肉溏心蛋饭附送前菜 $128鹅肝超大块😽蚵仔又多又肥美,最紧要系够热,捞埋一齐食好好食😋味道都好夹😋🌟麻辣鲁肉伴面附前菜 $78有得拣刀削面或者阳春面,我拣咗前者,面度好烟韧,鲁肉份量好多,肥瘦均匀,食到底都有,拣咗小辣不过唔辣🤣下次可以挑战中辣⭐️盐酥/脆香大大鸡扒 $78有盐酥同脆香拣,拣咗后者,原来都几大份,鸡扒搭到好高😂炸衣系薄脆,咬落去炸衣有分层,额外酥脆😙味道系带微酸,调味有啲似大家乐嘅椒盐猪扒😂⭐️台式烤香肠 $48有两款烤香肠,一款系经典口味,不过不失啦都系想像到嘅味道🫶🏽另外一款墨鱼口味较为特别,口感偏硬实,加埋蒜片食都几夹💖🌟恋上生煎包(4只) $38生煎包细细只,皮薄多馅,有啲汤汁,味道同台湾夜市嘅一模一样,成功完美复刻到🥹🌟菠萝沙冰 $25先唔讲味道,净系个价钱已经值得俾个赞🥹🫶🏽仲平过外卖茶饮店,又冇话将货就价会细杯啲,沙冰打得几好,甜度适中,味道唔假💖-其实晚餐平均都系$70-$120一个餐,仲要包咗三款前菜酸青瓜、酸木耳

🌟鹅肝蚵仔鲁肉溏心蛋饭附送前菜 $128

🌟麻辣鲁肉伴面附前菜 $78

⭐️盐酥/脆香大大鸡扒 $78

⭐️台式烤香肠 $48

🌟恋上生煎包(4只) $38
菠萝沙冰

🌟菠萝沙冰 $25
其实晚餐平均都系$70-$120一个餐,仲要包咗三款前菜酸青瓜、酸木耳同花生😽将军澳来讲真系唔贵,再者饮品系超抵饮!出面卖紧$40-$50蚊嘅沙冰,呢度只系卖$25,有啲冷泡茶甚至只系$10😵劲佛心💖将军澳友自费食评,希望Openrice可以比我post🫶🏽
恋上台式料理
将军澳唐俊街21号地下G26号舖