2022-05-01 728 浏览
这间食店唔会再试 因为真心难食到一个点以前我都试过佢哋其他分店 印象都有失手 但一定唔系今日这样离谱 这个品牌之前出名在粉面界都系贵价和足料 所以本人都唔系经常选择 随著谭仔分店遍布香港 选择其机会更低 今日刚好在这里落巴士🚌天气热都唔想行太远 就想再一次这个餐价钱真系平 所以只系失望 但如果有经济困难嘅朋友们都系值得选择嘅其中之一 淮山面口感似上海面 都系比较软身啲和幼身啲 唔会太吸味 鸡丝其实都系肉碎 根本唔系一丝丝 都系无咩味道 普通雪货料 鱼皮饺反而几好 不过配咗最失败嘅汤底 就算配料几好都无用𠮶汤底我加咗钱转蕃茄汤底 本来嘅想法系想对自己好啲 食啲丰富味道嘅汤面 但真系唔转好过转 𠮶汤底系咸嘅 加咗好多盐 但系个蕃茄味系淡嘅 即系佢落咗好多水 但系又想调返个味出嚟 所以就落咗好多盐 变相食咗个好淡嘅咸番茄汤 我𠮶一刻真系好愤怒💢我宁愿食清汤 那个附送嘅炸花枝丸 落咗好多泰式酸辣酱好慷慨 但其实炸花枝丸最好都系配椒盐粉 这点台湾做得好成功 如果唔想加钱转饮料 可以选择纸包饮品 纸包饮品好唔好饮就好个人化 无咩可以评论 总结报告:唔会贪平再食 这间食店越早越缩 人哋谭仔就越开越多
这间食店唔会再试 因为真心难食到一个点

今日刚好在这里落巴士🚌天气热都唔想行太远 就想再一次
鸡丝鱼皮饺淮山面

𠮶汤底我加咗钱转蕃茄汤底 本来嘅想法系想对自己好啲 食啲丰富味道嘅汤面 但真系唔转好过转 𠮶汤底系咸嘅 加咗好多盐 但系个蕃茄味系淡嘅 即系佢落咗好多水 但系又想调返个味出嚟 所以就落咗好多盐 变相食咗个好淡嘅咸番茄汤 我𠮶一刻真系好愤怒💢我宁愿食清汤 那个附送嘅炸花枝丸 落咗好多泰式酸辣酱好慷慨 但其实炸花枝丸最好都系配椒盐粉 这点台湾做得好成功 如果唔想加钱转饮料 可以选择纸包饮品 纸包饮品好唔好饮就好个人化 无咩可以评论 总结报告:唔会贪平再食 这间食店越早越缩 人哋谭仔就越开越多 佢哋其实真心需要检讨 因为我相信就算拣佢贵价嘅餐点 佢嘅食材同呢一啲都系一样

唔需要收加一 一个下午茶$35 食咗一个可怕经历 都唔知算唔算抵食
后话:那些服务员竟然在客人附近处理食料 其实间食店根本无咩食客 点解要在客人附近处理?这样真系好打扰
2022-04-28