2015-11-25
同男朋友周年纪念,想食法国菜,见呢道又有景,set dinner价钱又合理就第一次来。Service系超好,包括有笑容,主动,细心,仲有帮客人影相技术已经好熟,知道咩角度好。厉害!叫两个3courses set dinner, 头盘法国蜗牛,仲有carpaccio ! 2个都好清新,不会肥ge感觉,略嫌carpaccio牛味争少少。但份量适中,不错!值得一赞加左少少沙津菜,系十分加分。试过食carpaccio 可以系好多油,但呢个无。配埋cheese仲有一粒粒唔肯定系咩,但脆口的,成件事口感好丰富。Main course食 Rib, 仲有龙虾意粉。唔记得影相。rib煮到好淋身,好好食。龙虾意粉唔系原只龙虾上,但胜在啖啖肉,如上意粉煮得刚刚好,有口感,配蕃茄酱好食。但份量比我预期中细少少啦餐厅知我们anniversary 仲送马卡龙俾我地!仲要系4粒唔同味道。全部都不会过甜!呢间餐厅真系物超所值,计埋饮品,2人900元埋单。食完系好开心,因为无论口感,配搭,份量所有都恰到好处。我觉得直头已达到fine dine咁好。系尖沙咀,对住维港,100分service,讲真呢个价钱,真心推介。